Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Începe campania de vaccinare antigripală!


Campania de vaccinare antigripală va debuta săptămâna viitoare. Procedura de achiziție a celor 6.435 doze a fost finalizată, Institutul Cantacuzino din București câștigând licitația. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au afirmat că dozele de vaccin vor fi primite în cursul zilei de astăzi, și începând de mâine ele vor fi distribuite medicilor de familie din județ. Astfel, de luni, 7 noiembrie, campania de imunizare antigripală gratuită va debuta și în județul nostru.
Anul trecut au fost folosite 14.800 de doze de vaccin pentru imunizarea antigripală a vrâncenilor. Pe lângă dozele de vaccin antigripal care au fost deja achiziționate, reprezentanții DSP Vrancea au solicitat Ministerului Sănătății alte 54.729 de doze, dar nu se știe când vor fi primite. Ca în fiecare an, campania de imunizare se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătății recomandă populației ca în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperaturi, să asculte sfatul medicilor și să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Bolnavii cronici au prioritate la vaccinarea antigripală

Åži în acest an, prioritate la vaccinări au grupele considerate de risc. Astfel, se vor putea imuniza gratuit următoarele categorii: persoanele cu vârste între șase luni și 64 de ani, care sunt în evidența medicului de familie cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imuno-deficienței umane; femeile însărcinate, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici care vin în contact respirator cu pacienții sau asistații; persoane, adulți și copii rezidenți în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială, precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?