Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Jandarmii au donat sânge


Mai mulți jandarmi vrânceni au mers, ieri, la Centrul de Transfuzii Sanguine, pentru a dona sânge. Jandarmeria a derulat la nivel național o campanie de donare de sânge, intitulată „Jandarmeria donează viață pentru România”. Până la finele săptămânii, 40 de angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea vor dona sânge.

Jandarmeria Română a inițiat o campanie de donare de sânge, intitulată „Jandarmeria donează viață pentru România”. Ieri, la primele ore ale dimineții, jandarmii vrânceni, împreună cu prim-adjunctul instituției, colonelul Ilie Telehoi, au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine Vrancea pentru a dona sânge. Jandarmii au făcut apel către toți cetățenii care doresc să-i ajute pe semenii lor aflați în suferință, să li se alăture. „În această perioadă este apogeul campaniei lansate de Jandarmeria Română «Jandarmneria donează viață pentru România». Începând de astăzi (ieri – n.r) și până vineri inclusiv, avem planificate 40 de cadre care vor dona sânge în cadrul campaniei. Am reușit să sensibilizăm și alți cetățeni, care ni s-au alăturat, și sperăm ca lumea să vină în continuare să doneze sânge. Printr-un astfel de gest, sper să reușim să aducem o rază de speranță pe chipurile celor aflați în suferință”, ne-a spus colonelul Ilie Telehoi.

Lipsă de sânge B negativ

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Saguine Vrancea s-au declarat încântați de gestul jandarmilor, mai ales că, în prezent, instituția se confruntă cu o criză de sânge, în special la grupele cu RH negativ. „Este un proiect bine venit, pentru că deficit de sânge este oricum, și este nevoie de sânge pentru bolnavii din spital. În prezent, la Cetrul de Transfuzii Sanguine este un deficit la grupele cu RH negativ, de aceea solicităm, pe această cale, să vină cât mai mulți donatori, pentru ca noi, la rândul nostru, să asigurăm necesarul de sânge pentru spital”, a declarat Georgiana Marin, purtător de cuvânt al Centrului de Transfuzii.
Sunt probleme la grupa B negativ, unde stocurile sunt epuizate. Astfel, toți cei care au această grupă, sunt așteptați să doneze sânge, pentru ca mai multe vieți să poată fi salvate. Donatorii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, iar la cei fideli se poate merge chiar și până la 60 de ani. Trebuie să fie sănătos, să nu aibă boli cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. Sunt acceptate la donare femeile care au peste 58 de kilograme și bărbații care au peste 60 de kilograme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?