Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Trei accidente soldate cu trei morţi


Accidentele rutiere produse săptămâna trecută au însângerat drumul european DN 2 E85. În numai trei zile, trei oameni au sfârșit sub roțile mașinilor după ce s-au angajat în traversarea neregulamentară a drumului.

Polițiștii au stabilit că bărbatul care a decedat vineri seara, în urma unui accident rutier produs în localitatea Bizighești, ar fi traversat strada neregulamentar. A fost cel de-al treilea accident mortal petrecut săptămâna trecută, din același motiv.
O statistică întocmită de polițiștii rutieri arată că în Vrancea, în primele nouă luni ale acestui an, pietonii au fost implicați în 21 de accidente grave, soldate cu cinci morți, fără a fi luate în calcul și cele trei persoane decedate săptămâna trecută și cei 16 răniți grav. Tot o statistică întocmită de polițiștii rutieri arată că în primele nouă luni ale acestui an, pe raza județului s-au mai produs și 30 de accidente ușoare în care au fost implicați pietoni, soldate cu tot atâtea persoane rănite ușor.
Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii, polițiștii recomandă pietonilor să țină cont de câteva sfaturi:
– traversarea drumului public, ca pieton, se va face perpendicular pe axul acestuia, numai prin locurile marcate, ori/și semnalizate cu indicatoare, iar în localitățile în care acestea lipsesc, pe la colțul străzii, după ce v-ați asigurat că o puteți face în siguranță;
– folosiți cu precădere zonele fără trafic și cele semnalizate cu indicatoarele următoare „pistă pentru pietoni”;
– nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor staționate pe marginea drumurilor. Așteptați plecarea lor sau depărtați-vă de acestea, apoi traversați, după asigurare. Dacă există rondou pe mijlocul drumului, opriți-vă și asigurați-vă încă o dată.
– traversați strada numai prin locurile special amenajate și asigurați-vă înainte de a face acest lucru că nu există pericolul ca să nu fiți observați de către conducătorii auto, pentru ca aceștia să încetinească/oprească la timp autovehiculul pentru a vă oferi prioritate;
– nu traversați strada în fugă! Nu veți oferi astfel posibilitatea conducătorului auto să reducă viteza autovehicului, pentru a vă da prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?