Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Hornea este prefect. Oprea a fost demis!


Sorin Hornea este noul prefect de Vrancea, iar Ion Oprea a fost demis din cauza realizărilor „mărețe” din ultimii ani, spun surse autorizate din PDL. Decizia schimbării lui Ion Oprea ar fi fost luată, ieri, în ședința de Guvern, iar actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial de astăzi. Surse autorizate au declarat că Oprea a refuzat propunerea de a fi subprefect și, cel mai probabil, se întoarce în mediul privat. Reporterii de la „Monitorul de Vrancea” au încercat să îl contacteze pe Oprea pentru a-i consemna punctul de vedere însă acesta a închis telefonul mobil.
Ion Oprea s-a făcut remarcat mai mult prin procesele intentate Consiliului Județean, pierdute pe bandă rulantă, decât prin proiecte care să îmbunătățească viața vrâncenilor. Ultima ispravă a lui Oprea a fost contestarea referendumului aprobat de Consiliul Județean referitor la des-ființarea județelor. Bineînțeles că procesul a fost pierdut, atât la Tribunalul Vrancea, cât și la Curtea de Apel Galați. Printre altele și pentru că juriștii lui Oprea au invocat un articol declarat neconstituțional, respectiv că organizarea teritoriului este o problemă națională.
Tot în acest an, Ion Oprea a încercat politizarea alegerilor de la Primăria Tulnici și a vrut să plaseze pedeliști pe lista persoanelor propuse pentru Biroul Electoral de circumscripție comunală. Deși ar trebui să țină cont de trecutul politic al funcționarilor, Oprea l-a desemnat pe Vincențiu Micheci, fost subprefect desemnat de PD. Nu ar fi fost pentru prima oară. În 2009, Ion Oprea a încercat să pună membri și rude din PDL pe lista președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din județ. Ulterior, chiar în ziua alegerilor prezidențiale, fostul prefect a fost acuzat că a intervenit pentru a oferi protecție unui partid politic în încercarea de fraudare a alegerilor. Este vorba despre consilierul unui fost mi-nistru care a fost oprit de polițiștii din Tîmboiești. Ulterior, prefectul Ion Oprea i-a cerut agentului de poliție Claudia Feraru să „îl lase în pace și să nu-i facă probleme consilierului mi-nistrului deoarece este omul său”.
Pe lista de ilegalități se mai află blocarea activității în primăriile vrâncene în cursul anului trecut. Prefectul a contestat hotărârea Consiliului Județean nr. 6 din 2010, prin care se repartizau peste 11 milioane lei către primăriile din Vrancea. Din cauza acestei decizii abuzive, timp de șase luni de la începerea anului bugetar 2010, primăriile vrâncene nu au putut folosi banii acordați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.Deși Prefectura a pierdut în instanța de contencios administrativ, Ion Oprea a făcut recurs la Curtea de Apel Galați împotriva hotărârii magistraților vrânceni care au declarat legală repartizarea fondurilor destinate programelor de dezvoltare locală de către Consiliul Județean. Acțiunea Prefecturii a reprezentat un abuz deoarece prefectul județului se pronunță exclusiv asupra legalității actelor administrative emise de unitățile administrativ-teritoriale și nu asupra oportunității acestor documente.
Ion Oprea a mai fost acuzat și de faptul că a chiulit de la ședințele Comisiei de Fond Funciar de la Prefectură. Nu ar fi fost pentru prima oară. Verificarea realizată de Corpul de Control al Ministerului Administrației și Internelor pentru perioada 2005-2008 a scos la iveală că, la cele 63 de ședințe din perioada 2005-august 2007, președintele Comisiei Județene, respectiv prefectul de atunci, Ion Oprea, a participat doar în proporție de 4%.
Acest scurt bilanț al ultimilor ani arată că de numele lui Ion Oprea, ca reprezentant al Guvernului în Vrancea nu este legat nimic bun pentru vrânceni.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?