Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vom atrage atenţia Guvernului asupra situaţiei economice şi financiare


Vom atrage atenția Guvernului asupra a ceea ce de fapt afectează România în aceste zile și anume situația econo-mică și financiară, a afirmat, luni, după ședința USL, președintele PSD, Victor Ponta, referitor la prioritățile USL pentru săptămâna care urmează.
‘Este absolut condamnabil că în timp ce toate datele oficiale prezentate de Institutul Național de Statistică, de Banca Națională arată o înrăutățire accentuată a situației economice din România, Guvernul României, cei care ar trebui să răspundă de soarta noastră, a tuturor, șefii PDL-ului se preocupă în continuare numai de subiecte strict politice de interes pentru ei – regionalizări, alegeri, numiri în funcții – nu am mai auzit de la Emil Boc niciun fel de măsură economică, nu am mai auzit de la Guvernul României niciun fel de soluție pentru ceea ce încă o dată o spun, este deja evident – o accentuare a crizei economice și financiare’, a declarat Victor Ponta.

În opinia sa, măsurile luate până în prezent în loc să îmbunătățească, să însănătoșească România ‘dimpotrivă au accentuat situația foarte gravă’.
Victor Ponta a spus că în lunile de vară ‘motoarele economice au continuat să dea rateuri’.
‘Datele Institutului Național de Statistică arată că în august față de iulie producția industrială a continuat să scadă cu 7,1%, vânzările cu 3,6%, comenzile, după ce și în iulie scăzuseră. Nu cred că va mai pomeni cineva de toate acele prognoze ultraoptimiste de creșteri economice, de creșteri bugetare’, a adăugat liderul PSD.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?