Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă


O alimentație sănătoasă nu se bazează întotdeauna pe filozofii nutriționiste severe și stricte, menite să transforme un corp din slab în ireal de slab. De asemenea, mâncând sănătos nu trebuie să vă feriți de alimentele și mâncărurile pe care le iubiți. În mare parte, să mănânci sănătos are legătură cu „a te simți minunat”. Pentru acest lucru și pentru a avea energie în zilele când soarele este prea puternic sau vremea este monotonă, nu trebuie decât să învățați câteva noțiuni nutritioniste de bază pe care să le implementați în stilul de viață pe care îl aveți. În prima fază încercați să ocoliți alimentele care măresc riscul de a vă îmbolnăvi de diabet, cancer sau afecțiuni ale inimii. Înlocuiți-le cu mâncăruri și alimente sănătoase care aduc sănătății dumneavoastră beneficii.
 
Strategii pentru o dietă sănătoasă:
Creați-vă un plan pe care să-l respectați și alegeți mâncărurile sănătoase care vă vor feri de boli și totodată vă vor alimenta organismul cu energia de care aveți nevoie zilnic. Mâncați destul de multe calorii, însă nu în exces. Păstrând balanța între aportul caloriilor primite de organism și cele consumate, înseamnă să nu mâncați mai mult decât poate corpul să consume. Numărul recomandat de calorii pe care o persoană ar trebui să le consume este de 2000. Acest număr de calorii poate varia în funcție de vârstă, sex, greutate, înălțime și activitate fizică. Mâncați feluri variate de alimente. Mâncând sănătos puteți să experimentați diverse feluri de mâncare și alimente, în special legume și fructe pe care probabil în mod normal nu le consumați frecvent. Porțiile trebuie să fie mode-rate. Legumele, cerealele și fructele conțin un complex mare de carbohidrați, fibre, vitamine și minerale. Nu au colesterol și conțin un procent infim de grăsimi. Beți mai multă apă. Corpul nostru este alcătuit din 75% apă. Lichidele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase.
Limitați alimentele cu mult zahăr. Acesta face parte din compoziția multor alimente. Consumând într-un an un pahar cu suc de 160 de calorii zilnic, puteți să creșteți în greutate cu apro-ximativ opt kilograme. Nu deveniți un polițist al alimentelor. Mâncați în continuare tot ce vă place însă moderat. Aceste alimente ar trebui să reprezinte un procent foarte mic din dieta sănătoasă bazată pe principii care să vă mențină în formă în orice zi din an.
Ca parte importantă a unei diete, trebuie să nu ocoliți mișcarea. Făcând exerciții zilnic puteți să aduceți un surplus de confort stării generale care va deveni tot mai bună în combinație cu alimentația sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?