Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Când sunt postate cele mai optimiste mesaje de pe Twitter?


Oamenii de știință au monitorizat platforma Twitter pentru a studia evoluția stării de dispoziție a peste 2,4 milioane de utilizatori din 84 de țări și au descoperit că cei mai mulți dintre aceștia se trezesc binedispuși, însă starea lor de dispoziție se degradează pe parcursul zilei. Monitorizând mesajele postate pe Twitter timp de doi ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că activitățile profesionale, somnul și lungimea zilelor joacă un rol important, explicând entuziasmul, bucuria, stresul, angoasele sau furia utilizatorilor acestei platforme de microblogging.
Astfel, sociologii au descoperit două momente puternice în timpul zilei, în timpul cărora cele mai multe dintre mesaje denotă o atitudine pozitivă: dimineața devreme și seara târziu, aproape de miezul nopții. Aceste fluctuații lasă să se înțeleagă că starea de dispoziție ar putea fi determinată de stresul cauzat de activitatea profesională. Aceste cicluri emoționale sunt deja cunoscute de comunitatea științifică, însă cercetătorii aveau la dispoziție, până la acest studiu, eșantioane mici și omogene pentru realizarea observațiilor lor. Ei nu puteau să urmărească po-pulații diverse pe durata întregii zile și pe perioade îndelungate.
Astfel, înainte de progresul realizat de rețelele de socializare, rezultatele studiilor mai vechi nu erau concludente, au explicat Scott Golder și Michael Macy, profesori de so-ciologie la Universitatea Cornell din New York, autorii acestui studiu. Mesajele pozitive de pe Twitter sunt mai numeroase sâmbătă și duminică, cu vârfuri înre-gistrate în cursul dimineții, dar la două ore mai târziu decât vârfurile înregistrate în cursul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?