Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Focşaniul, locul 23 la preţul legumelor


Focșaniul ocupă locul 23 printre celelalte reședințe de județ din țară, dacă este să ne luăm după prețul la principalele legume vândute prin piețe. Astfel, potrivit Econtext.ro, un kilogram de cartofi în piețele din Focșani costă în medie 2 lei, un kilogram de varză 1 leu, roșiile 3,7 lei, castraveții 1,2 lei, iar fasolea 5,8 lei. Dacă este să facem un calcul, ajungem să plătim pentru toate aceste legume, câte un kilogram de fiecare, nu mai multe, aproximativ 13,7 lei. Aceste costuri ne poziționează pe locul 23, între Pitești și București.
Cu toate că, potrivit statisticilor, vrâncenii câștigă cu 25% mai puțin decât media pe țară și cu mult mai puțin decât locuitorii Capitalei, piețele din Focșani sunt mai scumpe decât cele din București. „Prețurile în piețele din Focșani depind exclusiv de producător. Administrația Piețelor doar închiriază spațiile de comercializat produse. În Focșani nu putem vorbi despre speculă. Nu avem comercianți de mâna a doua, avem doar comercianți și producători. În funcție de cum se prezintă vânzarea, ei cresc sau scad prețurile”, ne-a declarat Fănică Popa, șeful Administrației Piețelor Focșani.
Cel mai ieftin trai, pare să fie în Craiova, iar cel mai scump în Miercurea Ciuc, unde kilogramele de legume amintite mai sus ajung să coste 24,5 lei, aproape dublu față de Focșani. Cei mai ieftini cartofi sunt în Târgoviște (1,3 lei/kg), cea mai ieftină varză este la Slobozia, Alexandria, Slatina și Craiova (0,6 lei/kg), cele mai ieftine roșii sunt la Brăila (2,8 lei/kg), cei mai ieftini castraveți sunt la Tulcea și Brăila (0,9 lei/kg), iar cea mai ieftină fasole este în județul Giurgiu (3,5 lei/kg). Datele despre prețurile legumelor provin de la direcțiile județene de statistică și sunt valabile pentru luna iunie a acestui an.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?