Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Liceenii vor învăţa în două schimburi


Elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” vor învăța, și în acest an, în două schimburi. Directorul Valeriu Jalbă a declarat că acest lucru este cauzat de numărul mare de clase. „Începem anul școlar cu 12 clase primare, 13 de gimnaziu și 11 de liceu”, a precizat Valeriu Jalbă.
Acesta a explicat că noutatea constă în faptul că, în schimbul de dimineață vor învăța elevii din ciclul primar și cei din clasele IX-XI, cursuri de zi, precum și elevii din clasele a XII-a, rută progresivă, iar în schimbul de după-amiază vor intra ciclul gimnazial și clasele IX-XII, cursuri serale.
Din această toamnă, tot în două schimburi se vor desfășura și cursurile de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”. Åži aici, motivul este tot lipsa de spațiu, mai ales că, din acest an școlar, în cadrul instituției a fost înființată și o clasă de gimnaziu. Elevii acesteia, dar și „bobocii” din primul an de liceu vor învăța în schimbul de după-amiază, începând cu orele 13.00, iar cei din clasele X-XII, în schimbul de dimineață, începând cu orele 8.00.
Primarul Ion Petre a dat asigurări că problemele provocate de lipsa spațiului la această instituție se vor rezolva după ce actuala clădire se va extinde datorită lucrărilor de la „Edu-Panciu, Educație și cunoaștere, Proiect pentru extinderea, dotarea și reabi-litarea Liceului Teoretic «Ioan Slavici»”, care vor demara în cel mult o lună. „Primii beneficiari ai acestei investiții vor fi și elevii care au intrat anul acesta la liceu, atât în clasa a V-a, cât și în clasa a IX-a”, a precizat Ion Petre, la inaugurarea învățământului gimnazial de la Liceul „Ioan Slavici”.
Acesta și-a cerut scuze, atât profesorilor, cât și părinților, pentru posibilul disconfort provocat atât de lucrări, cât și de faptul că, din cauza spațiului insuficient, copiii sunt nevoiți să învețe în două schimburi, dar a adăugat că, în final, de această investiție se vor bucura nu numai cei care își desfășoară activitatea în cadrul liceului, ci și întreaga comunitate locală.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?