Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Concurs naţional de Vinuri la Bachus 2011


Podgorenii vrânceni sunt invitați să aducă cele mai bune vinuri la Concursul Național organizat în cadrul Festivalului Bachus 2011. Degustarea vi-nurilor va fi făcută de un juriu format din specialiști recunoscuți în România. Cele mai bune vinuri vor primi medaliile speciale Bachus 2011.
Juriul va fi condus de președintele de onoare al Asociației Degustătorilor Autorizați din România, oenologul Viorel Stoian. Acesta va fi secondat de profesorul Dan Boboc, președintele ADAR și Georgel Costache, vicepreședintele ADAR. Pe lista degustătorilor autorizați care fac parte din juriu se află Gheorghe Crăciunescu, Delia Stănescu, Petre Badea, Mihail Petrea, Liviu Grigorică, Diana Pavelescu, Adriana Nămoloșanu, Dumitru Roșu, Constanța Vicol, Liliana Gavrilescu, Gheorghe Anghelache și Gabriela Arion.

Probele de vinuri trebuie depuse la sediul Camerei Agricole Vrancea din strada Cuza Vodă. Termenul limită pentru depunerea vinurilor este 28 septembrie. Din fiecare probă de concurs se vor depune trei sticle de vin. Persoana responsabilă cu pri-mirea probelor este Rodica Badiu. Podgorenii pot afla mai multe informații la telefonul 0237/626213.
Reamintim că, la Festivalul „Bachus 2010” s-a organizat și un concurs de vinuri a micilor producători din Vrancea. La acest concurs au participat 38 de podgoreni, din care 21 persoane fizice și 17 societăți comerciale, care au depus 109 probe – 76 de vin alb, 2 de roze și 31 de vin roșu. Concursul a fost organizat sub patronajul Asociației Degustătorilor din România și a fost câștigat de către Mera Com International cu o Fetească Regală din 2009 și Apcovin cu un Cabernet Sauvignon din 2009.
Ulterior, vinurile vrâncene au fost ambasadorii României la Berlin și Belgrad în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naționale.
Promovarea vinurilor vrâncene a fost rezultatul contactelor internaționale pe care le-a inițiat preșe-dintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, cu ocazia organizării Festivalului Bachus 2010. pe lista societăților care și-au prezentat vinurile se află societățile Vincon, Viticom Panciu, Cramele Gîrboiu, Apcovin și Senator Wine.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?