Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Dieta mediteraneană previne depresia


Prin consumul de legume, fructe, nuci, cereale integrale, precum și de pește, alimente ce fac parte din dieta mediteraneană, s-a demonstrat într-un studiu realizat pe un eșantion de 11000 de persoane că doar 30 la sută dintre acestea au fost supuse riscului de a se îmbolnăvi de depresie. În general ar trebui să ne orientăm alimentația către consumul produselor alimentare proaspete și de natură orga-nică. Limitarea consumului de produse de origine chimică ce conțin coloranți sau aditivi este foarte benefică deoarece astfel se poate ajunge la diminuarea dezvoltării unor alergii, sensibilități sau chiar boli. De asemenea, este bine să consumăm cât mai puține alimente de origine animală, în special carne de vită, de miel și de porc și să creștem proteinele vegetale. Este indicat și consumul ridicat de peste deoarece acesta este o sursă bună de acizi grași Omega-3.  Pentru o dietă sănătoasă gătiți folosind uleiul de canola, uleiul de măsline și uleiul din semințe de struguri. Uleiul din semințe de struguri poate fi un substitut excelent și pentru unt. Pentru prepararea salatelor și pentru alte feluri de mâncare rece, uleiurile pe care ar trebui să le întrebuințați sunt cele de in, de pește și de nuc, greu de găsit totuși pe piața românească. Fierbeți legumele și presărați peste acestea suc de lămâie, ierburi proaspete sau condimente exotice pentru o aromă deosebită. Iar în loc de făină, sosurile se pot îngroșa mai bine cu amidon de porumb. Acestea pot fi totodată preparate din legume proaspete, fără grăsimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?