Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Casă spartă de hoţi în plină zi


Un bărbat din Adjud s-a întors, miercuri, acasă de la serviciu, iar când a ajuns în fața ușii a avut o mare și neplăcută surpriză: butucul acesteia era spart, iar înăuntru vraiște. Casa era toată răscolită iar câteva bijuterii din aur, lipsă. Valoarea bunurilor furate nu a fost foarte mare, fiind vorba de un inel, un lanț și o brățară, asta pentru că atât avea omul în casă nu pentru că hoții     s-au gândit să-i mai lase și lui ceva. Metoda de acțiune este una cu care polițiștii vrânceni s-au mai confruntat în ultima vreme și nu este exclus să fie vorba de o rețea.
Spargerea de la Adjud a fost dată la numai cinci zile distanță de o altă spargere dată la un apartament din Focșani. Vă reamintim că vinerea trecută, un apartament din Focșani a fost spart de hoți, în plină zi. Incidentul s-a produs vineri dimineață, după ce pro-    prietarii au plecat de acasă. Când au revenit, după apro-ximativ două ore, au găsit ușa spartă, casa răscolită și bijuteriile din aur lipsă. După cum au acționat, se înțelege că hoții știau programul proprietarilor, pe care nu este exclus să-i fi urmărit. Păgubiții sunt de părere că spar-gerea s-a dat în intervalul orar 10.00 – 11.00. Autorii   s-au pregătit bine înainte de a acționa și au dat spargerea într-un timp extrem de scurt. Păgubiții spun că butucul de la ușă a fost tăiat cu flexul.
Ușa de acces în bloc este prevăzută cu interfon și cu toate acestea, autorul sau autorii au reușit să intre în clădire. Au făcut zgomot, dar nimeni nu i-a auzit. O vecină ar fi văzut în bloc o persoană necunoscută, dar nu știe dacă aceasta i-a prădat vecinii de la etajul I sau altcineva.
O spargere trasă la indigo s-a dat și la începutul lunii iulie, tot în Focșani, chiar în buricul târgului. Atunci, hoții au dat un „tun” de 120 mii lei. Persoane necunoscute au acționat în momentul în care proprietarul, un bărbat de 60 de ani, a plecat de acasă împreună cu soția, la farmacie. La întoarcere, proprietarul și soția sa au găsit ușa apartamentului spartă, iar banii nicăieri. Surse din rândul anchetatorilor spuneau atunci că autorul sau autorii au intrat în locuință prin ruperea butucului de la intrarea în apartamentul situat la etajul I.
Proprietarul a confirmat atunci incidentul și a precizat că hoții i-au răscolit toată casa, luându-i inclusiv cele câteva sute de lei, pe care le ținea într-un plic, pentru cheltuielile casei. Inclusiv verighetele dispăruseră. Focșăneanul ne-a spus că suma de bani a fost strânsă din vânzarea unui apartament, salarii, dar și din alte câștiguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?