Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Surse de vitamine pentru organism


Organismul primește cele mai multe vitamine din consumul alimentelor. Dacă acestea sunt naturale și nu conțin conservanți, aportul de vitamine va fi unul normal și organismul va funcționa optim, depășind cu ușurință problemele legate de stres, de ușoare răceli sau forme mai noi ale gripei.
Sursele vegetale ale beta-carotenului sunt grăsimile și colesterolul.
Vitamina A se găsește în natură sub două forme: vitamina A preformată și provitamina A sau caroten. Tiamina (vitamina B1) se găsește în pâine, cereale, paste, cereale integrale, carne slabă (în special carne de porc), pește, fasole uscată, mazăre și soia. Riboflavina o găsim în carne precum și în migdale, ciuperci, cereale integrale, boabe de soia și legume verzi.
Niacina se găsește în produse lactate, carne de pasăre, pește, carne slabă, nuci și ouă.
Vitamina B4 (adenina) se găsește în drojdia de bere, cerealele integrale, mierea proaspătă și nealterată, polen, lăptișor de matcă, propolis precum și în compoziția celor mai multe fructe și legume proaspete. Sursele comune pentru acidul pantotenic sunt brânza, porumbul, ouăle, carnea, arahidele, soia, mazărea, drojdia de bere și germenii de grâu. Alimentele cu un conținut bogat de vitamina B6 sunt carnea albă, de pasăre sau pește, bananele, pâinea din cereale integrale și cereale, boabele de soia și legumele. Acidul folic îl găsim la fasole, legume cu frunze verzi, citrice, sfeclă, germeni de grâu și carne. Sursele bogate în biotină sunt fulgii de ovăz, gălbenușul de ou, soia, ciupercile, bananele, alunele și drojdia de bere. Pentru vitamina C, consumați varză și multe legume colorate verde închis. Vi-tamina D o puteți lua din lapte și pește gras. Vitamina E se găsește în germeni de semințe sau cereale. Surse bogate de vitamina K sunt legumele precum broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, varza Kale, spanacul și soia.
Bioflavonoidele sunt prezente în cojile de fructe ale citricelor și în alte produse alimentare care conțin vitamina C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?