Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Rezultatele examenului de Bacalaureat exprimă ‘involuţia societăţii româneşti sub guvernarea PDL’


Partidul Social Democrat (PSD) consideră că rezultatele examenului de Bacalaureat 2011 exprimă ‘involuția societății românești sub guvernarea PDL’ și că actuala gene-rație de elevi ‘a fost sacrificată intenționat de ministrul Daniel Funeriu, la ordinul lui Traian Băsescu, pentru a justifica tăierile de fonduri de la Educație’.
Potrivit unui comunicat de presă al PSD transmis, luni, ‘singurul scop pentru care dl. Funeriu se află în fruntea ministerului Educației este acela de a demonstra că Traian Bă-sescu a avut dreptate atunci când a afirmat că ‘școala românească produce tâmpiți’’. PSD atrage atenția asupra faptului că ultimii care pot fi învinovățiți pentru rezultatele ‘dezamăgitoare’ înregistrate la Bacalaureat sunt elevii și că ministrul Funeriu ‘nu a pregătit nicio alternativă pentru tinerii care nu au putut trece în acest an examenul de Bacalaureat’.
‘Problema nu este la copii, ci la societatea în care aceștia trăiesc. Elevii au ajuns să nu mai valorizeze școala deoarece sunt zilnic bombardați cu exemple care arată că poți avea ‘succesuri’ în viață chiar dacă nu înveți. Când șeful statului le explica tinerilor că nu a fost niciodată premiant și că se teme încă de profesori pentru că o să-i pună un patru este dificil ca aceștia să înțeleagă că numai prin educație pot progresa în viață’, se arată în comunicatul citat.

PSD apreciază că atunci când ‘în posturile publice vor fi promovați oameni nu pe criterii politice, ci pentru cunoștințele și competențele pe care le-au dobândit în școală, vom putea spune că avem o societate solidă și sănătoasă, în care școala contează’, iar ‘când în locul unui expert, al unui absolvent care a avut performanțe școlare, PDL promovează o beizadea sau un client politic care cotizează la partid, toată scara de valori a tinerei generații este dată peste cap’.

De asemenea, PSD acuză actuala putere că ‘a promovat corupția, incompetența și lipsa de profesionalism, ale căror efecte se văd în toate domeniile vieții sociale’. ‘PSD consideră că rezultatele de la Bacalaureat trebuie puse în contextul unei societăți pe care guvernarea Băsescu-Boc a adus-o în pragul falimentului. Åžcoala nu poate avea performanțe notabile atât timp cât nu este finanțată corespunzător, iar cadrele didactice nu sunt respectate. Cu Traian Băsescu și PDL la putere, societatea românească nu va putea depăși această fundătură spre care a fost împinsă în ultimii ani’, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?