Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Comasarea alegerilor, încălcare flagrantă a legilor din România


Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că intenția PDL de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare și de a le organiza pe 18 noiembrie 2012 reprezintă o încălcare flagrantă a legislației României care „este extrem de clară” în acest sens. Marian Oprișan a afirmat că prin această stratagemă, PDL încearcă o formulă nedemocratică de  „prelungire a mandatelor aleșilor locali fără să existe motiv”.
„Conform Legii administrației publice locale, mandatul președintelui Consiliului Județean, al primarului, consilierului județean, respectiv consilierului local este de 4 ani. Acest mandat, poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav. Ori, în acest moment, singura calamitate și dezastru pentru vrânceni și pentru români este gașca de oportuniști de la PDL, care încearcă prin orice mijloace să se mențină la putere, arătând încă o dată că pentru ei legile organice și Constituția nu au nicio valoare dacă nu le servește interesele clientelare”, a afirmat Marian Oprișan.
Liderul PSD a arătat că, dacă alegerile locale vor fi amânate până în toamna anului viitor, actele aleșilor locali vor putea fi atacate în instanță. „USL nu e de acord cu comasarea alegerilor și va sprijini alegeri parlamentare anticipate. Să duci alegerile locale până în octombrie sau noiembrie ar însemna că toate actele emise de președinții de Consilii Județene, de primari, hotărârile consiliilor județene și locale după expirarea a patru ani de mandat pot fi atacate în instanță de persoane interesate.
Autorizațiile de construcție, deciziile de plată, licitațiile vor putea fi atacate în instanță, iar justiția va spune că nu mai ești primar sau președinte de Consiliu Județean. În acest mod întreaga activitate a admi-nistrației locale va fi blocată timp de șase luni”, a  spus vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.

USL pregătește moțiune de cenzură

Conducerea USL a anunțat, ieri, că dacă Guvernul își angajează răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor, va depune moțiune de cenzură.
USL va contesta acțiunea coaliției de guvernare la Curtea Constituțională și va folosi toate instrumentele pe care le are de protest și contracarare a acestui demers.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?