Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Lovit în cap de o creangă


Un bărbat de 42 de ani, din Vintileasca, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din București după ce a fost victima unui accident de muncă. Incidentul s-a produs joi, la ora 11.50, în punctul „Monteoru”.
La ora 11.50, polițiștii din Vintileasca au fost sesizați de către Florin I., din localitate, despre faptul că Petrică Banu, de 42 ani, din aceeași localitate a fost lovit de un corp dur în zona capului în timp ce tăia lemne. „Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului s-a constatat faptul că  B. Petrică este angajat al unei societăți co-merciale și lucrează ca drujbar în expoatarea forestieră, iar în momentul în care a tăiat un lemn, o parte a acestuia l-a lovit în zona capului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. Bărba-tul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani,iar după ce a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe, victima a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din București. Cercetările sunt continuate de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea și de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au fost la fața locului pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs accidentul și pentru a verifica modul de angajare al victimei. Conform inspectorului șef al ITM, Eliza Botezatu, victima era angajată cu forme legale pe post de drujbar, încă din 2006. „Angaja-tul este internat la spital la București pentru că așa au dorit rudele și angajatorul. Nu a necesitat intervenții chirurgicale având un traumatism cranio-cerebral închis. Din cercetările inspectorilor noștri a rezultat că Petrică Banu a fost lovit de o creangă care i-a căzut în cap. În continuare, angajatorul este obligat să facă anchetă și să ne comunice rezultatele”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu. Potrivit unor surse, bărbatul accidentat a fost deja externat, starea sa de sănătate fiind bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?