Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Băncile din Piaţa Unirii, rupte de teribilişti


Piața Unirii din Focșani a redevenit loc de promenadă pentru mare parte dintre locuitorii municipiului, însă și un loc de refulare a complexelor unor tineri. În loc că demonstreze că sunt bine crescuți și fac parte dintr-o generație superioară, ei își dau în petec, iar  ceea ce lasă în urma lor descoperă lacunele unei generații crescute cu cheia la gât. Lucrătorii din centrul orașului se plâng tot mai des de comportamentul tinerilor care trec prin Piața Unirii și vandalizează mobilierul urban sau aruncă la voia întâmplării ambalaje ale diferitelor produse. „După ce se lasă seara, e dezastru ce e pe aici. Sunt doi gardieni, dar nu au cum să facă față. Ei când trec prin zonă, toți sunt liniștiți, dari în spatele lor e dezastru”, ne-a declarat un lucrător.
Dovadă că muncitorii acuză pe bună dreptate stau băncile rupte și gunoiul din jurul acestora. Cu toate că au fost amplasate coșuri de gunoi, iar băncile sunt noi, tinerii, se pare, nu vor să aibă un oraș curat. Viceprimarul Bogdan Matișan susține că pedepsele pentru astfel de fapte ar trebui mărite, mergând până închisoare. „O să fac o soli-citare parlamentarilor noștri pentru a modifica legea. Cei care sunt prinși, să fie aspru pedepsiți, chiar cu închisoare. Am ajuns să fie nevoie să punem pază pentru fiecare statuie, bancă sau copac. Piața Unirii și bulevardele au fost dotate cu băncuțe. La câteva zile le-am găsit rupe și a fost nevoie să le refacem. E o chestiune generală, nu un caz izolat”, ne-a declarat Bogdan Matișan. Viceprimarul susține că aceste lucruri au cauze și mai profunde. „Se mai întâmplă dintr-un motiv. Instituțiile statului și poliția și-au pierdut respectul și autoritatea în fața cetățenilor, pentru că le-au tăiat din salarii. Mai mult decât atât, atunci când intervin, polițiștii nu sunt protejați de lege”, ne-a mai precizat Matișan. O astfel de bancă, pe care tinerii „au boală”, a costat primăria Focșani între 500 și 700 de lei.
Tot de curând, statuia lui Nicolae Bălcescu din parcul cu același nume a fost spartă, fără ca vinovatul să fie identificat. „La data de 30 august a.c., ora 14,00, polițiștii din Focșani au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au distrus bustul istoricului Nicolae Bălcescu, situat în parcul cu același nume din localitate. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și tragerea lor la răspundere”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Pentru a împiedica astfel de fapte de vandalism, viceprimarul Bogdan Matișan are în vedere chiar și angajarea unei societăți de pază și protecție pentru obiectivele vizate de tinerii teribiliști. „Decapitarea bustului lui Nicolae Bălcescu înseamnă un afront adus înaintașilor noștri. Suntem în discuții să asigurăm paza chiar cu firme private. Acești tineri strică și pleacă, iar cei câțiva oameni de pază nu pot fi în mai multe locuri în același timp”, ne-a mai spus viceprimarul, care nu exclude posibilitatea instalării unui sistem de supraveghere video.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?