Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Continuă reducerea numărului de paturi


Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a declarat că România are un număr ridicat de paturi de spital (șase pe mia de locuitori) față de alte țări și că se va continua redu-cerea până se va ajunge la o medie de 5,2% la mia de locuitori, aceasta însemnând câteva mii la nivel național.
Ministrul Sănătății consideră că în sistemul sanitar există disfuncții majore, mai ales din cauza subfinanțării, a lipsei de transparență în alocarea fondurilor, dar și din cauza slabei administrări a acestora și susține că este îmbucurător faptul că s-a relansat sistemul de reformă din sistem. În opina sa, este foarte importantă îmbunătățirea managementului financiar prin creșterea veniturilor și utilizarea eficientă a fondurilor, unele dintre măsuri fiind contribuția pe valoarea medicamentului și coplata la serviciile sanitare.
În opinia ministrului, înlocuirea medicamentelor inovative cu cele generice va duce la o economie de 150 milioane de lei. Ladislau Ritli a spus că încearcă să aducă sistemul spre medicina de familie, astfel încât să fie alocate fonduri de la 7% în prezent, până la 10-12% din fonduri pe acest segment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?