Ediția: Miercuri 23 octombrie 2024 Nr. 6742
Ediția: Miercuri 23 octombrie 2024 Nr. 6742

Hoţi trimişi în judecată


De la lună la lună, tot mai multe dosare având ca obiect furtul ajung pe rolul instanțelor de judecată din județ. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, procurorii focșăneni au trimis instanței de judecată mai multe dosare, în care mai mulți inculpați sunt acuzați că au sustras diverse bunuri. Unul dintre ei va fi judecat pentru furt de carburant, altul a furat o poșetă, alți doi au furat dintr-un magazin în timp ce unii, plini de îndrăzneală, au intrat în gospodăriile unor oameni, de unde au luat tot ce aceștia aveau mai de preț prin casă. Procurorii spun că sărăcia și lipsa de educație stau la baza faptelor inculpaților.
Potrivit unui rechizitoriu trimis Judecătoriei Focșani săptămâna trecută, Sergiu O., de 20 de ani, este acuzat că în luna februarie 2011 a sustras din loc public, mai exact din rezervorul unui camion parcat. Tânărul este cunoscut ca fiind recidivist. De data acesta, a lăsat în urma sa o pagubă de 210 lei. A dat declarații procurorilor, ocazie cu care a recunoscut că a furat și a vântut motorina furată, după care a plecat din țară.
Un alt caz este cel a l lui Åžtefan O., de 32 de ani, din Cotești, care a furat o poșetă, în care erau acte bani și un card bancar. Ulterior, a repetat fapta. Dintr-un atelier de croitorie a mai sustras o geantă, în care de asemenea erau bani, telefonul mobil al părții vătămate, dar și alte bunuri. 
Din păcate, aceste fapte antisociale s-au răspândit și în rândul tinerilor. La numai 17 ani, Ion D., din Vîrteșcoiu, a plecat la furat, însoțit fiind de un băiat mai mic decât el, care nu va răspunde penal. Băiatul a pătruns de două ori în două ma-gazine, la una dintre fapte fiind ajutat de copil, de unde a sustras țigări, pește, carne, băuturi, dar și casa de marcat. Prejudiciul cauzat se apropie de 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?