Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Jodie Foster este interesată de viaţa extraterestră


Actrița Jodie Foster se numără printre personalitățile care au făcut donații generoase pentru a menține în funcțiune programul științific american de căutare a formelor de viață extraterestre cu ajutorul unei rețele de telescoape terestre. Savanții de la Institutul SETI (Search For Extraterrestrial Intelligence) au fost obligați să oprească cele 42 de telescoape din Allen Telescope Array (ATA), care cercetează spațiul în căutarea unor transmisii radio ce ar putea proveni de la civilizații extraterestre, din cauza reducerilor bugetare din Statele Unite ale Americii, informează express.co.uk.
ATA a fost repusă în funcțiune recent, grație eforturilor făcute de un grup de investitori, care au donat peste 200.000 de dolari pentru redemararea acestui proiect științific din California.
Actrița americană Jodie Foster, care a interpretat rolul unei cercetătoare de la SETI în filmul SF „Contact” , lansat în anul 1997, s-a aflat printre personalitățile care au făcut donații în acest scop. Din acest grup de personalități a făcut parte și astronautul american William Anders, care a făcut parte din misiunea lunară „Apollo 8”, din 1968. „Este complet iresponsabil ca rasa umană să nu caute dovezi ale existenței unor forme de viață extraterestre inteligente”, a declarat William Anders.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?