Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

500 kg de gunoi adunat în apartament, aprins de o lumânare


Două familii din Focșani s-au trezit, ieri dimineață, cu locuințele în flăcări. Incendiul a izbucnit la un apartament și în scurt timp flăcările s-au extins și la vecina de deasupra. O lumânare a aprins cele 500 de kilograme de gunoi depozitate de proprietară în locuință și de aici focul s-a extins.
În jurul orei 06.20, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență  al județului Vrancea anunța producerea unui incendiu la un apartament situat pe strada 1 Iunie din municipiul Focșani, la proprietatea Mariei A .
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a deplasat la fața locului un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 ofițer și șase subofițeri. În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, articole de uz casnic și 500 kilograme de gunoi pe care proprietara a găsit de cuviință să-l depoziteze în apartament. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a propagat și la apartamentul Aurorei V., la care au ars izolația termică exterioară a apartamentului, copertina de protecție solară și a fost deteriorat ruloul metalic antiefracție. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de folosirea focului deschis în spații închise, mai exact de la o lumânare.
În cursul nopții de miercuri spre joi, un alt incendiu a izbucnit la un autoturism care era parcat într-o zonă din cartierul Burcioaia din Adjud și care îi aparținea lui Ilie M. Mașina a ars în totalitate, iar incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs de conductor electric defect.
Miercuri, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat prin intermediul numărului unic de urgență 112 să intervină pentru soluționarea a 10 situații medicale de urgență. Astfel, s-a intervenit în municipiile Focșani și Adjud, precum și în comunele Păunești, Slobozia Ciorăști, Ruginești și Suraia, paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud acționând pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportul pacienților la spital.
Tot miercuri, specialiștii pirotehniști din cadrul inspectoratului s-au deplasat în comuna Câmpineanca, unde au identificat o mină antipersonal, muniția fiind descoperită de Marian Å¢., pe un câmp de pe raza comunei iar în jurul orei 17.20, specialiștii pirotehniști din cadrul inspectoratului s-au deplasat în satul Lepșa, comuna Tulnici, unde au identificat două proiectile explozive de calibrul 76 milimetri, găsite de Ionel S., în timp ce săpa pentru fundația unei case. 
În ambele cazuri muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?