Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Strada Moldova, închisă pentru reabilitare


Strada Moldova a fost închisă circulației ieri, pentru reabilitare. Pe timp de noapte însă, în intervalul orar 18.00-8.00, se va putea circula pe ea.
În timpul zilei, constructorul va freza asfaltul vechi și va reface trotuarele. Viceprimarul Vasile Dobre susține că va încerca, pe cât posibil, să-i împiedice pe șoferi să mai parcheze pe această stradă, după ce va fi refăcută. „În condițiile în care se va parca în conti-nuare pe trotuare, ne-am propus să punem niște popi, care să împiedice șoferii să mai facă acest lucru”, dă asigurări viceprimarul. Lucrările la această stradă vor dura aproximativ o lună și jumătate. „Ne străduim să o terminăm de reabilitat cât mai repede, pentru că este o stradă foarte circulată și face legătura între centrul și o parte a orașului. Deocamdată se pregătește terenul, iar de săptămâna viitoare se va trece la frezat”, ne-a mai spus el.
De altfel, tot Focșaniul este într-o asfaltare. În prezent se lucrează la două sensuri giratorii, din Centru și Obor, dar și la reabilitarea a trei străzi din apropierea Casei de Cultură. Urmează să se intervină pe Bulevardul Independenței, unde vor fi efectuate lucrări și la tro-tuare. „La Bulevardul Independenței se vor înlocui bordurile, se refac tro-tuarele și va fi turnat și stratul de uzură, care va veni la nivel cu gurile de canalizare”, spune viceprimarul.
De asemenea, se lucrează la plombarea străzilor Ecaternina Vraga, C. Stere, S. Târnăvitu, Bujor și Agriculturii, din partea de nord a orașului, și în Cartierul Bahne, pe străzile Pictor Grigorescu, Plantelor, Legumelor, Panduri și Aleea Căminului.
Vasile Dobre spune că nu a primit dispoziții grele de la primarul Decebal Bacinschi, înainte ca acesta să plece în concediu de odihnă. „Nu am primit teme speciale. Åžtiu ce am de făcut. Am vorbit despre necesitatea urmăririi investițiilor în curs și despre buna gospodărire a orașului”,  ne-a spus Dobre, care nu a uitat nici de focșănenii care locuiesc pe strada Rovine. Aici s-a intervenit pentru nivelarea străzii, iar în perioada următoare se va trece la asfaltare. Deocamdată mai sunt câteva pro-bleme cu proprietarii, care vor fi nevoiți să-și retragă proprietățile câțiva metri, pentru a permite construirea unei străzi cu o bandă pe sens, cu trotuarele aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?