Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Copil bătut pentru o pară


Tatăl unui băiat de 12 ani, din localitatea Răcoasa, susține că fiul său a fost bătut de un localnic pentru o pară pe care băiatul a smuls-o de pe crengile unui pom aflat pe marginea drumului. Omul îl vrea pe agresorul fiului său trimis în judecată, că să plătească astfel pentru ceea ce i-a făcut copilului. Răcoșeanul reclamat ne-a spus că el nu i-a făcut nimic și că doar a strigat băiatului să nu mai rupă crengile părului pentru că și așa, cât a fost plecat de acasă, i l-au distrus. Poliția din localitate cercetează cazul.

Gabriel Alexe povestește că în data de 21 iulie a.c., în jurul orei 12.00, fiul său se întorcea însoțit de o mătușă, de la Oficiul Poștal din localitate unde fuseseră cu treburi. Când a ajuns în zona Căminului Cultural, unde locuiește și Neculai Săndulache, băiatul s-ar fi repezit să ia un fruct din pomul care era plantat în fața porții gospodarului. „Băiatul s-a urcat  după o pară. Nică Săndulache l-a văzut, l-a tras de picior după care l-a luat de cap. I-a dat câțiva pumni și picioare și până nu a țipat femeia cu care era copilul, nu s-a lăsat. Am depus plângere la poliție. Nu am avut bani să-l duc la legist, dar băiatul era zgâriat pe picioare. Părul este pe domeniul public. N-ar fi trebuit să-l bată, putea să vină acasă la mine să-mi spună. Muncesc vai de capul meu să mi-l cresc și mi-l distruge el? Dacă pui pomul în drum se mai agață copiii de el”, ne-a spus Gabriel Alexe. Bărba-tul spune că vrea să ajungă până la Judecătorie și agresorul chiar să fie condamnat pentru ceea ce i-a făcut fiului său. În viziunea sa, o amendă administrativă ar fi prea puțin pentru corecția aplicată copilului pentru o pară. „Nici nu vreau să aud de amendă. Așa mă pun să-l bat și eu și plătesc amenda”, mai spune Gabriel.

„Nu e e adevărat că l-am bătut”

De partea cealaltă, Neculai Săndulache, sau Nică, așa cum îl cunosc oamenii din localitate, spune că nu s-a atins de copilul care i-a rupt crengile din copac, cu totul. „Nu e adevărat că l-am bătut. Erau vreo trei sau patru în drum și băiatul     mi-a rupt crengile din păr. Sunt în stare să mânânce și perele încă din floare. Romii ăștia s-au învățat să stăm cuminți în fața lor și să-i lăsăm să facă numai ce vor. S-au înmulțit foarte tare în ultimii ani. Au intrat prin case pe la oameni, au furat bunuri. Când am fost la stațiune nu a avut cine să ocrotească copacii și când m-am întors i-am găsit vraiște. Åžtiu că s-a dus să mă reclame peste tot, mi-a blestemat și copiii. Ar fi mai bine dacă i-ar ține pe ai lui acasă, nu să urle toată noaptea pe stradă”, ne-a spus Nică. La fel ca și alți săteni din Răcoasa, omul se plânge de fenomenul infracțional ridicat din ultima perioadă, care se face simțit în localitate. În ultimul timp, poliția din comună s-a confruntat cu mai multe cazuri de furturi din locuințe. Fenomenul se accentuează în perioadele vacanțelor școlare, când tineretul se adună pe la țară și, pe fondul unor lipsuri materiale în familie sau pur și simplu a lipsei de educație sau a teribilismului vârstei, comit fapte antisociale. În cazul prezentat mai sus, poliția din Răcoasa a deschis cercetările după ce Gabriel Alexe a depus o plângere la poliție, acuzându-l pe Săndulache de lovire. „Am înregistrat dosar penal. Copilul nu l-am văzut cu urme de violență. Așteptăm ca dosarul să primească număr unic de la Parchet după care vom lua măsuri legale. În prezent totul este la nivel de decla-rație”, ne-a spus Ovidiu Capros, șeful Postului de Poliție Răcoasa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?