Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

„Vranceaqua“ pentru comuna Cîmpineanca


Proiectul Vranceaqua intră în linie dreaptă și în comuna Cîmpineanca. Ieri a fost semnat contractul de lucrări la proiectul „Reabilitarea și extinderea rețelei  de alimentare cu apă și canalizare în comuna Cîmpineanca, aglomerarea Focșani”. Lucrările au o valoare de peste 13 milioane de lei și vor fi realizate de asocierea Vega 93 SRL Galați și Atlas SA Galați. Tot ieri au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Focșani și Golești. În municipiul Focșani lucrările din lotul 1 vor fi executate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL, iar lucrările din loturile 2 și 3 vor fi executate de societatea Vega 93 SA Galați. Lucrările fac parte din proiectul Vranceaqua, inițiat de șeful administrației județene, Marian Oprișan, și care are o valoare de 107 milioane de euro.

Ieri a fost semnat contractul de lucrări la proiectul „Reabilitarea și extinderea rețelei  de alimentare cu apă și canalizare în comuna Cîmpineanca, aglomerarea Focșani”. Lucrările au o valoare de peste 13 milioane de lei și vor fi realizate de asocierea Vega 93 SRL Galați și Atlas SA Galați. Lucrările constau în realizarea unui sistem de canalizare cu o lungime de peste 15 kilometri, din care 12,9 kilometri pe raza localității Cîmpineanca și 3,3 kilometri pe raza localității Pietroasele. Totodată, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă existentă cu 11 kilometri. „Sistemul de canalizare va fi racordat la stația de epurare a orașului Focșani. Valoarea lucrărilor este de 13,6 mi-lioane de lei și vor fi executate în 18 luni”, a precizat directorul general al CUP SA Focșanhi, Gheorghe Vasilescu. Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, a declarat că semnarea contractelor de lucrări la proiectul Vranceaqua reprezintă o acțiune valoroasă care răspunde nevoilor cetățenilor județului Vrancea. „Este o acțiune va-loroasă, deoarece apa este un lichid vital pentru viață și trebuie să înțelegem cu toții cât de important este să și economisim acest lichid”, a precizat Mircea Diaconu.  

Au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor la Focșani și Golești

Tot ieri au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Focșani și Golești. În municipiul Focșani lucrările din lotul 1 vor fi executate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL, iar lucrările din loturile 2 și 3 vor fi executate de societatea Vega 93 SA Galați.
În municipiul Focșani lucrările din lotul 1 vor fi executate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL. Lucrările constau în reabi-litarea a patru kilometri de rețea de alimentare cu apă, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 5,9 kilometri și extinderea sistemului de canalizare cu 8,9 kilometri. De asemenea, va fi reabilitată conducta de evacuare a apelor uzate pe o lungime de 13,9 kilometri. Valoarea lucrărilor din lotul 1 au o valoare de 13,9 milioane lei și vor fi executate în 18 luni, până în ianuarie 2013. „În acest lot sunt prinse cartierele Mândrești și Laminorul care nu au avut niciodată alimentare cu apă și nici canalizare. Apele reziduale vor fi pompate prin intermediul unei stații de pompare către stația de epurare a municipiului Focșani „, a declarat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.
Loturile de lucrări  2 și 3 din  municipiul Focșani vor fi executate de societatea Vega 93 SA Galați. Lucrările constau în reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de 11 kilometri, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu aproximativ 10 kilometri, reabilitarea a 9,5 kilometri de canalizare și extinderea rețelei de canalizare cu 9,7 kilometri.
Lucrările au o valoare totală de 27,4 milioane lei și un termen de execuție de 18 luni. „În Focșani nu avem probleme cu aducțiunile și cu stația de epurare care este una dintre cele mai moderne din țară, ci cu rețelele de transport și distribuție care au un grad de uzură foarte mare și pierderi la fel de mari”, a mai spus Gheorghe Vasilescu.

„Este un eveniment deosebit și așteptat de 3 ani de zile”

Prezent la eveniment, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, a declarat că semnarea ordinelor de începere a lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Focșani este un eveniment așteptat de 3 ani de zile. „Semnarea ordinelor de începere a lucrărilor de reabi-litare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Focșani este un eveniment deosebit și așteptat de 3 ani de zile. Adică de atunci de când Consiliul Județean și CUP au inițiat acest proiect cu fonduri europene. Din aceste considerente doresc să mulțumesc președintelui și echipei de la Consiliul Județean, dar și echipei de la CUP Focșani”, a spus Decebal Bacinschi. Edilul șef din Focșani a solicitat constructorilor să urgenteze începerea lucrărilor în zona centrală a orașului unde, în această perioadă, se derulează lucrările din cadrul programului de reabilitare a străzilor. „Doresc să începem lucrările chiar mâine dacă este posibil pe sectorul Cinematograf – sens giratoriu de la Catedrală și în zona sensului giratoriu de la intersecția Bulevardului Independenței cu Mărășești. Apoi vom continua lucrările în zona Laminorul și cartierul Mîndrești”, a precizat primarul Decebal Bacinschi.

CUP face lucrări din fonduri proprii pe străzile nou înființate

La semnarea ordinelor de începere a lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în Focșani au fost prezenți zeci de locuitori din cartierele Mândrești și Laminorul. Principalele doleanțe ale oamenilor au vizat atât momentul exact al începerii lucrărilor, dar și probleme specifice fiecărei zone. Astfel, oamenii au dorit să afle ce se va întâmpla cu branșamentele la rețeaua de apă în cazul străzilor nou înființate, precum Plugușorul din Mândrești. „Lucrările vor fi realizate din alte fonduri și vor efectua în paralel cu cele din cadrul proiectului. Este posibil să fie executate de alte firme, poate chiar de către CUP”, a precizat directorul Gheorghe Vasilescu.

În Golești se construiește pentru prima dată canalizare

În localitatea Golești lucrările constau în construirea unei rețele de canalizare cu o lungime de aproximativ 20 de kilometri, extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 3,9 kilometri și racordarea sistemului de canalizare la stația de epurare din Focșani.
Lucrările vor fi executate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Probit SRL, și au o valoare de aproximativ 11.5 milioane lei. „Trebuie știut că această localitate nu a avut niciodată sistem de canalizare, aceasta fiind prima lucrare de acest gen ce se execută în Golești. Urmează ca în perioada următoare să încheiem contracte de finanțare și pentru alte localități din mediul rural din Vrancea”, a mai spus Gheorghe Vasilescu.

VranceaAqua, proiect inițiat de Marian Oprișan

Reamintim că proiectul VranceaAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. La sfârșitul lunii martie 2010, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”. Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 mi-lioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului VranceAqua sunt aproximativ 160 de mii de vrânceni. Comisia Europeană a aprobat, decizia de finanțare pentru Proiectul privind Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „VranceAqua”. Lucrările vor fi executate în perioada 2010-2013. Proiectul este destinat orașelor Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești, Odobești, dar și comunelor Golești, Cîmpineanca și Homocea și prevede reabilitarea puțurilor de apă, a stațiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducțiune, extinderea sistemului de distribuție a apei, extinderea și reabi-litarea rețelelor de canalizare din aceste loca-lități, dar și realizarea a cinci noi stații de epurare. Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?