Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Renault şi Nissan vor să producă în Rusia componente auto


Renault și Nissan intenționează să producă, cel mai devreme din 2013, motoare și cutii de viteze împreună cu Avtovaz, cea mai mare companie auto din Rusia, a declarat șeful diviziei Renault pentru Rusia și spațiul ex-sovietic, Bruno Ancelin.
Alianța Renault-Nissan se află în proces de majorare a participației deținute la Avtovaz de la 25% la 51% plus o acțiune, a adăugat Ancelin. Procesul urmează să se încheie până la sfârșitul anului. Deci-ziile Renault reflectă importanța tot mai mare a pieței auto din Rusia, care crește puternic după ce vânzările s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în timpul crizei. Producătorii auto occidentali se așteaptă ca vânzările din Rusia să urce la 2,6-2,7 milioane de mașini în acest an, de la 1,9 milioane anul trecut.
Renault produce patru mo-dele la fabrica Avotframos din Moscova, majoritatea motoarelor fiind importate de la fabrica Dacia din România și din Spania.
Grupul francez intenționează să producă două modele la uzina Avtovaz din Toliatti, având la bază autovehiculul low-cost Logan, pe o platformă comună cu producătorul rus. Avtovaz va produce la Toliatti două autovehicule sub marca Lada, iar Nissan unul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?