Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

O săptămână de vacanţă, petrecută la şcoală


Elevii de la Åžcoala cu clasele I – IV din Bonțești, comuna Cîrligele, s-au bucurat de o săptămână relaxantă, alături de colegi și cadrele didactice, în cadrul proiectului „Åžcoala de vară”. Astfel, sub coordonarea institutoarei Daniela Cotîrlan și a educatoarei Nicoleta Pruteanu, în perioada 18 – 22 iulie, copiii au fost invitați să ia parte la o serie de activități distractive și în același timp educative. Pentru început, micuții au fost invitați să participe la o excursie tematică, desfășurată sub genericul „Să ne cunoaștem locurile natale”. Alături de cadrele didactice, copiii au mers într-o scurtă expediție în împrejurimile localității natale, drumeția având ca obiectiv dezvoltarea capacității de observare, explorare și înțelegere a realității din mediul înconjurător și reperarea obiectivelor importante ale localității.
Activitatea ecologică „Åži noi suntem ecologiști”, având ca scop implicarea copiilor în colectarea materialelor reciclabile, respectiv hârtie și PET-uri, formarea unor deprinderi de conservare a naturii și formarea unor deprinderi gospodărești, a fost o altă activitate propusă elevilor.
Săptămâna s-a încheiat cu o activitate de educație plastică, intitulată „Artă și îndemânare”. În cadrul acestor activități, elevii și preșcolarii au pictat o lucrare la alegere, iar această activitate s-a desfășurat sub formă de concurs, cele mai reușite lucrări fiind premiate cu diplome. Toate lucrările au fost afișate în holul școlii, în cadrul unei expoziții. Această activitate a avut ca și scop dezvoltarea imaginației creatoare a copiilor, sensibilității și gustului pentru frumos și realizarea unor compoziții după tema aleasă de fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?