Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

A intrat în concediu medical ca să nu fie dat afară


Un comisar de la Garda Financiară Vrancea a intrat în concediu medical după ce a picat testarea profesională de săptămâna trecută și urma să fie disponibilizat.

Iulian Miron este unul dintre cei 125 de comisari de la Garda Financiară care au intrat în concediu medical pentru a nu fi disponibilizați. Potrivit legii în timpul concediilor medicale nu pot fi modificate raporturile de muncă ale angajaților. Gestul comisarilor este o copilărie ținând cont că au ales să participe la testare, au optat pentru un post în Garda Financiară. Dacă nu au reușit să treacă de examen și au intrat în concedii medicale, spun șefii de la ANAF, nu înseamnă că vor putea rămâne în cadrul instituției.
Åžeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, spune că acești comisari s-ar putea alege chiar cu o sesizare penală. Deja au fost transmise sesizări către șefii secțiilor din țară pentru a verifica starea de sănătate a comisarilor.
„Voi sesiza Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate, cred că sunt concedii medicale închipuite și se vor alege inclusiv cu o sesizare penală. Când vor veni din concediu medical vor primi avizul de eliberare din funcție și încă ceva – probabil o citație de la Parchet”, a spus Sorin Blejnar, potrivit Agerpres.
La rândul său, comisarul șef al secției Vrancea, Adrian Buzdrug, spune că nu are competențe să ve-rifice dacă un comisar este bolnav sau nu. „Este rostul organelor abilitate. Situația urmează să fie clarificată săptămâna viitoare”, a afirmat comisarul șef Adrian Buzdrug. Comisarii au primit deciziile de încetare a raporturilor de muncă iar în perioada următoare trebuie să predea echipamentul și arma din dotare.
Reamintim că nouă comisari vor părăsi Garda Financiară din Vrancea, cu trei mai mult decât se estima prin reorganizarea dispusă de conducerea ANAF. Noua structură organizatorică și statele de funcții de la Garda Financiară intră în vigoare la 25 iulie. Åžeful Gărzii Financiare rămâne Adrian Buzdrug, secondat de comisarul șef de divizie Marian Lungu. Ceilalți 11 comisari sunt Isticioaea Costel, Urloiu Toader, Vîlcu Nicolae Marian, Mateescu Dorică, Stanciu Constantin, Dimi-triu Andi Cristian, Cernat Costel, Grigoraș Mihai, Surăianu Nelu Nastase, Hărăbor Dan Adrian și Coman Andrei. Acestora li se adaugă, la compartimentul juridic, un consilier juridic cu grad profesional principal, iar la compartimentul administrativ doi experți clasa I, principal și asistent.

Lista finală a disponibilizărilor din Finanțe

Conducerea fiscului vrâncean a stabilit, ieri, lista finală a persoanelor care pleca din instituție în urma testării profesionale din această săptămână. Numele ultimelor persoane care vor părăsi Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea au fost stabilite în urma testării profesionale din această săptămână organizată pentru posturile vacante. Vineri au fost respinse contestațiile a trei funcționari publici, dar și cele depuse de doi candidați la posturile de șoferi. Lista cu funcționarii și personalul contractual care a fost declarat respins a fost afișată la sediu fiscului și pe site-ul instituției. Conform noii organigrame, de la DGFP Vrancea au fost desființate 24 de posturi, la care adaugă o jumătate de normă aferentă postului de femeie de serviciu la fosta Administrație financiară din Mărășești. Însă nici funcționarii care au rămas în DGFP nu sunt chiar atât de siguri de postul lor. Se pare că la toamnă va urma încă o reorganizare la nivelul Ministerului Finanțelor Publice. Se pare că, deja, la nivelul ministerului Finanțelor Publice se pregătește o nouă organigramă, conform celor opt regiuni de dezvoltare din România.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?