Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Maşina SMURD, trasă pe dreapta din cauza cauciucurilor uzate


Ambulanța Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) Vrancea, care se ocupă de cazurile din Focșani și împrejurimi, staționează în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) de la sfârșitul săptămânii trecute. Asta deoarece anvelopele sunt prea uzate pentru a mai putea circula cu ele pe drumurile publice.
Reprezentanții ISU spun că în teritoriu nu pleacă decât autosanitara de la Adjud, pentru cazurile din nordul județului, iar pentru regiunea Focșani, urgențele sunt preluate de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. „Din data de 15 iulie a.c., ora 15.00, autosanitara nu a mai plecat la nici un caz din teritoriu din cauza unor defecțiuni tehnice, respectiv din cauza gradului de uzură ridicat al anvelopelor. S-a demarat procedura de achi-ziție, dar până atunci, Ambulanța SMURD va rămâne la unitate. Cazurile sunt preluate în zonă de către SAJ Vrancea, la fel cum se proceda înainte de a fi operaționalizat SMURD-ul”, ne-a declarat plutonier major Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. Banii pentru anvelopele ambulanțelor SMURD ar trebui acordați de către Ministerul Admi-nistrației și Internelor, după cum spun reprezentanții ISU. Din păcate însă, conducerea Ministerului are treburi mai „importante” de rezolvat decât viața românilor, cum ar fi să se răfuiască cu proprii angajați, cărora după ce le-a scăzut salariile, vrea să le desfacă și contractele de muncă.
Pentru că autosanitara SMURD nu a mai putut interveni din data de 15 iulie, activitatea Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea a fost îngreunată, după cum ne-a precizat chiar managerul instituției, Cristian Onia. „Numărul solicitărilor a rămas același, în schimb numărul intervențiilor pe care SAJ Vrancea le efectuează a crescut și asta, din cauza sistării activității celor de la SMURD. Din punctul meu de vedere, Vrancea are cu o mașină de intervenție mai puțin, ceea ce ne îngreunează activitatea. În momentul în care cei de la SMURD își vor rezolva pro-blemele, se va ajunge la un timp de răspuns mai bun, iar eficiența sistemului de urgență va crește”, ne-a explicat medicul Cristian Onia.
SMURD Vrancea a împlinit un an de la înfințare la începutul lunii februarie a.c.. Acest serviciu și-a dovedit eficacitatea, păcat îsnă că lucrătorii SMURD sunt împiedicați în salvarea vieților aflate în primejdie de lipsuri materiale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?