Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Mituri anti-aging: Cum să ne menţinem tineri?


Există pe piață o sumedenie de „leacuri”, de trucuri, de creme și rețete care promit frumusețea veșnică. Este oare adevărat? Ar trebui să ne încredem în pastile, în hormoni sau în rețetele naturiste, în viața echilibrată și în atitudinea noastră vis-a-vis de aceasta? Iată câteva din acele mituri care ajută într-adevăr la menținerea frumuseții, cu alte cuvinte, a sănătății interioare și exterioare.
 
„Post negru” în loc de cină

În afara faptului că viața noastră poate suferi din punct de vedere calitativ odată cu renunțarea la cină, nu există niciun studiu care să confirme și să dovedească un efect de întinerire evident. Cercetările care s-au întreprins pe animale dovedesc într-adevăr faptul că reducerea cantității zilnice de calorii încetinește procesul de îmbătrânire. Totuși, acest lucru este încă incert, dacă un astfel de efect se produce și în organismul uman. 

Fructele și legumele ne mențin în formă

Acest fapt nu este un mit, ci este pură realitate. Alimentația sănătoasă și un stil de viață responsabil (fără țigări, puțin alcool, mișcare regulată, relaxare și somn suficient) reprezintă baza pentru o viață lungă și frumoasă. Substanțele nutritive asimilate de corp din legume și din fructe proaspete joacă un rol foarte important în menținerea sănătății și a frumuseții.
 
Ceaiul verde face minuni

Ceaiul verde este într-adevăr foarte sănătos și are foarte multe calități pozitive, care încetinesc procesul de îmbătrânire, însă trebuie să fim realiști, nu face niciun fel de minune. Substanțele pe care le conține ceaiul verde protejează inima și au un efect benefic împotriva cancerului. Pe lângă acest lucru, are grijă să elimine radicalii agresivi, care se înmulțesc prin pătrunderea razelor solare în piele sau a tutunului. Astfel, rezultatul este următorul: pielea este mai întinsă și mai fermă, deoarece acești radicali nu pot acționa așa cum ar face-o în mod normal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?