Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Beneficiile uleiului de in


Uleiul de măsline se bucură în ultima perioadă de foarte multă atenție și notorietate, astfel încât uităm de cele mai multe ori că există și alte sortimente, precum uleiul produs din in. Din semințele de in se obține acest ulei sănătos, care reprezintă totodată și o adevărată bogăție pentru orice bucătărie.
Pe lângă acest lucru, uleiul este o bună protecție pentru toate tipurile de lemn, pentru suprafețe, menținându-le culoarea mai mult timp. Produsul extras din se-mințele inului este des întâlnit și în cosmetica naturistă, având efecte miraculoase asupra sănătății și a frumuseții. Uleiul din in reprezintă o alternativă foarte bună în locul celui de măsline sau de floarea soarelui. Nu este indicat să îl încălzim sau să-l prăjim atunci când îl folosim în bucătărie, însă este delicios și recomandat în vederea preparării salatelor, a gustărilor reci și a branzei de vaci.
Uleiul de in este bogat în acizi grași Omega 3, astfel încât acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru sănătatea organismului nostru: întărirea sistemului imunitar, echilibrarea valorilor de colesterol, protejarea împotriva stărilor de depresie, a hiperactivității în perioada menopauzei sau împotriva efectelor distructive asupra pielii sau a altor organe, ale tratamentelor dure în vederea comba-terii diverselor forme de cancer.
Uleiul din in are proprietăți tămăduitoare și atunci când ne confruntăm cu o tuse căreia nu-i găsim leacul sau cu răgușeală supărătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?