Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Averile şefilor din Sănătate


Angajații din instituțiile reprezentative ale Sănătății vrâncene și-au făcut publice declarațiile de avere. Cei mai mulți dintre ei nu s-au îmbogățit anul acesta, iar directorii și-au… uitat soțiile și declarațiile pe drum.

Potrivit ultimei declarații de avere, care se referă la veniturile realizate în 2010, Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, pare cel mai sărac dintre toți angajații instituției pe care o conduce, deoarece are doar o mașina marca Peugeot, achiziționată în 2006, prin leasing și venitul anual încasat în valoare de 21.498 lei. Acesta nu are terenuri, case de locuit, credite în bancă și se pare că și-a uitat și… soția pe drum, deoarece aceasta nu figurează în declarația sa de avere. Directorul executiv adjunct, medicul Marina Maiorov, potrivit declarației de avere deține două apartamente, unul în Focșani și altul în București, la primul fiind proprietară împreună cu soțul ei, și două mașini marca Skoda Octavia și Volswa-gwen Polo. Ca datorii, medicul Maiorov are un credit la Porsche Leasing în valoare de 6000 de euro, scadent anul acesta. Împreună cu soțul său, Dinu Maiorov, medic șef al laboratorului de radiologie din cadrul Spitalului județean și medic de imagistică la o clinică privată, au un venit anual de 122.409 de lei și două depozite bancare deschise în anul 2009, în valoare de 15.800 de euro, respectiv 10.000 de lei. Åži medicul Vasile Costin, în calitate inspector superior al DSP, nu s-a înnoit cu nimic anul trecut. Potrivit declarației de avere, acesta deține împreună cu soția sa, Ioana Costin, două apartamente, unul în Focșani și altul în București și o casă de locuit în județul Argeș. În declarația sa de avere figurează faptul că nu deține nici un autovehicul și nu are nici datorii sau credite la bănci. Împreună cu soția sa, care este tot medic la propriul cabinet medical, au un venit anul de 34.780 de lei. Inspectorul Mircea Stoenoiu are terenuri și pădure moștenite. Două dintre ele, situate în Bordești, sunt agricole, iar cel de-al treilea, care reprezintă un hectar de pădure, în Tâmboiești. La secțiunea bunuri imobiliare, medicul Stoenoiu deține un apartament în Focșani și o casă moștenită în Bordești, iar ca bunuri mobile, acesta are un autovehicul marca Renault Megane și o semiremorcă achiziționată în 1992. La capitolul venituri realizate în 2010, Stoenoiu a obținut, împreună cu soția sa care este tot medic, o sumă în valoare de 82.319 lei. În plus, acesta mai este și lector de cursuri la DSP și la Åžcoala Postliceală „Carol Davilla”, dar și medic la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, în urma cărora a mai obținut un venit anual de 23.720 de lei. În schimb, acesta are un credit bancar în valoare de 5000 de euro, obținut în 2007 și scadent în 2017. Directorul economic al DSP-ului, Iuliana Mircea, deține, împreună cu soțul care este inginer șef serviciu la Electrica, un apartament în Focșani și două autoturisme. Aceștia au un venit anual de 88.519 de lei și un credit de 45.000 de euro, obținut în 2007 și scadent luna viitoare.

Președintele Copaci nu și-a depus declarația de avere

Angajații Casei de Asi-gurări de Sănătate Vrancea   și-au depus și aceștia decla-rațiile de avere pentru anul trecut, însă președintele instituției, Mihai Copaci, a „uitat” să o depună. În schimb, angajații CAS s-au dovedit a fi mult mai responsabil decât șeful lor. Directorul de la Relații Contractuale, Marta Harabulă, conform declarației de avere pe 2010, deține un apartament în Focșani, împreună cu soțul său, și un autoturism marca Volswagen. Împreună cu soțul său, Cornel Harabură, director la Parchetul Vrancea nu au datorii și nici credite, și au obținut în 2010, din salarii, un venit de 108.121 de lei. Directorul economic al instituției, Camelia Hîngu, deține împreună cu soțul său un teren intravilan cumpărat în 2008, un apartament, un autoturism Opel Vectra și o motocicletă Yamaha. Cei doi nu au datorii sau credite, iar venitul anual încasat din salarii este de 56.808. Declarațiile de avere și de interese s-au putut completa până la data de 15 iunie pentru anul anterior și cunoscând prevederile legale în caz de inexactitate sau ca-racter incomplet al datelor menționate. Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de lege, precum și nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Mai mult, nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 6 din Legea nr. 176/2010 de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeași sancțiune se aplică și conducătorului entității respective, dacă acesta nu îndeplinește obligațiile prevăzute de lege. Oare directori Graur și Copaci riscă amenzi?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?