Ediția: Miercuri 23 octombrie 2024 Nr. 6742
Ediția: Miercuri 23 octombrie 2024 Nr. 6742

ENET opreşte apa caldă


Conducerea ENET a decis încetarea furnizării apei calde începând cu ziua de luni, 11 iulie, datorită lucrărilor de reașezare a instalațiilor necesare începerii modernizării centralei. Inițial, lucrările au fost programate pentru luna august, dar a apărut necesitatea executării lor în avans din cauza demolării unor instalații și mutării altora, lucru care a necesitat închiderea temporară a centralei de producție. „Deoarece proiectul de mo-dernizare a centralei cu fonduri europene impune mutarea și reașezarea unor instalații pe teren, în perioada următoare va trebui să oprim producerea și furnizarea energiei termice. Oprirea se va face pe o perioadă de aproximativ o lună”, se arată într-o adresă a ENET trimisă Consiliului Local.
Conducerea ENET încearcă în acest timp să recupereze cât mai mult din restanțele populației pentru a achita măcar o parte din datoria la gaz. „Rugăm pe toți proprietarii care înregistrează debite restante, ca în această perioadă să achite cu prioritate datoriile pe care le au către societatea noastră, acest lucru fiind de mare importanță în reluarea furnizării la terminarea reamenajărilor”, transmite Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET. În cursul lunii iulie se va solicita asociațiilor prezentarea si-tuației debitorilor în facturare comună pe fiecare scară de bloc, a situației proceselor și executărilor în urma sentințelor, a situației reeșalonărilor făcute în toamna 2010. Pentru toate apartamentele care aveau debite mari, procese pe rol, eșalonări și ale căror debite au crescut, dacă acestea reprezintă sub 20% din apartamentele branșate la ENET, se va emite o hotărâre a asociației privind debranșarea individuală temporară pentru neplată și se va proceda la debranșare. Dacă proprietarii refuză fie să achite, fie să se debranșeze, asociația va deschide acțiune pentru obligarea acestora la una dintre variante. Dacă numărul debitorilor depășește 75% se va opri furnizarea agentului termic la întreaga scară de bloc, până la achitarea cel puțin a facturilor dinainte de luna aprilie.
Tot în această lună, se va realiza o situație a debitorilor în facturare individuală ale căror debite au crescut chiar și după trimiterea în instanță și se va solicita acordul asociației pentru debranșarea temporară pentru neplată, chiar dacă se face și executarea sentințelor, în ideea de a nu se mai acumula debite suplimentare. Se vor stabili datoriile scărilor de bloc aflate în facturare individuală și se vor afișa spre știința proprietarilor. Dacă numărul de-bitorilor depășește 70% se va opri furnizarea agentului termic către întreaga scară de bloc.
Totodată, ENET va accepta plăți directe la casierie pentru proprietarii aflați în facturare comună cărora li se va elibera chitanță pe numele asociației cu menționarea plătitorului, urmând ca aceștia să transmită copie a documentului de plată și asociației.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?