Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Săpunaru acuză fraudarea votului la Legea pensiilor militarilor


Deputatul Nini Săpunaru acuză manipularea votului de la pupitrul Camerei Deputaților și a anunțat că va depune o sesizare penală privind modul în care s-a făcut înregistrarea votului la Legea referitoare la pensiile militarilor. Scandalul a izbucnit după ce Biroul Operativ al Filialei Focșani a Sindicatului cadrelor militare disponibilizate l-a acuzat pe liberal că ar fi votat „pentru” atunci când această lege a trecut prin Parlament.

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui PNL, Crin Antonescu, Biroul Ope-rativ al Filialei Focșani a sindicatului susține că deputatul li-beral ar fi promis că le va susține amendamentele la lege însă, la votul final, ar fi votat varianta guvernului, adică fără amendamente. „Cu votul domnului deputat Nini Săpunaru, ordonanța a devenit lege, deși șeful organizației PNL Vrancea avea cunoștință de importanța acesteia pentru toți militarii în rezervă (nu numai pentru cei vrânceni) și ce consecințe juridice va declanșa această lege samavolnică, care ignoră principiile de drept și promovează injustiția în România”, se arată în scrisoarea deschisă adresată liderului PNL, Crin Antonescu.
În replică, deputatul Nini Săpunaru a acuzat manipularea votului de la pupitrul Camerei Deputaților. Liberalul a declarat că, în perioada următoare, va depune o sesizare penală referitoare la modul în care a fost înregistrat votul la legea privind pensiile militarilor. „Am avut amendamente la proiectul de lege și nu aveam cum să votez pentru. Este o manipulare pe față ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat deputatul liberal. Sesizarea penală va fi depusă după rezolvarea contestațiilor făcute de PSD și PNL la Curtea Constituțională. „Voi face o sesizare penală pentru că a fost manipulat votul de la pupitru. Nu spun că a fost implicat președintele Camerei dar ceva s-a întâmplat acolo. Nu aveam cum să greșesc la votarea acestui proiect de lege. Am verificat ce s-a întâmplat în ziua respectivă și nu am găsit nereguli decât la acel vot. Ori, în acea zi eram în rândul doi pentru că aveam multe amendamente la lege și am fost la pupitrul Camerei. Este imposibil să fi greșit”, a afirmat deputatul liberal, Nini Săpunaru.

„Este o făcătură PDL”

Scandalul votului din Parlament este o făcătură organizată de PDL, susține colonelul în rezervă Vale-rică Zamfirescu. Vicepreședintele PNL spune că deputatul Săpunaru nu a fost niciodată de acord cu tăierea sau micșorarea pensiilor pentru cadrele mi-litare.
„Nini Săpunaru a votat pentru pensiile militarilor, sub nici o formă nu a fost împotriva pensiilor. Ceea ce a apărut acum este o făcătură PDL pentru că au aflat de sondajele de la munici-piu și au început să arunce cu noroi. Nini Săpunaru și PNL nu au fost niciodată de acord cu micșorarea pensiilor, inclusiv cu a celor mai mari de peste trei mii de lei. Dimpotrivă, a luptat pentru mărirea pensiilor militarilor, a pensiilor aviatorilor, a celor cu grad mare de risc”, a afirmat vicepreședintele PNL, Valerică Zamfirescu.

Colonelul Ignat îl susține pe Săpunaru

Fostul șef al Garnizoanei Focșani, colonelul în rezervă Radu Ignat, îl susține pe deputatul Săpunaru și cred că reprezentanții Sindicatului cadrelor militare disponibilizate s-au grăbit în demersul lor. Președintele PNL Focșani a explicat că dacă deputatul Săpunaru nu dorea să voteze amendamentele atunci nu le mai introducea în comisii. „Cred că Sindicatul s-a grăbit, urma ca în perioada următoare să avem o discuție și să explicăm ce s-a întâmplat în Parlament pentru că domnul deputat Săpunaru nu poartă nicio vină. A fost o eroare care s-a produs în cadrul Parlamentului iar domnul deputat Săpunaru va face toate demersurile juridice pentru a clarifica acest lucru. Nu este normal ce se întâmplă. Sunt fost militar și cunosc demersurile pe care le-a făcut de-putatul Săpunaru, discuțiile pe care le-am purtat împreună cu cadrele militare”, a afirmat colonelul în rezervă Radu Ignat, președintele PNL Focșani.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?