Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641
Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641

Consilierii trădători din Tulnici şi-au pierdut mandatele


Secția Comercială, Contencios Administrativ și Fiscală a Tribunalului Vrancea, a hotărât joi, 30 iunie, încetarea mandatelor pentru consilierii trădători din cadrul Consiliului Local Tulnici. Este vorba de consilierii Alin Olteanu, Aurel Boțu, Vasile Bîznă, Costică Necoară (PSD) și Vasile Bulimej (PNL).

Sentința magistraților vrânceni a fost luată ca urmare a deciziei consilierilor locali de a pleca din cele două partide pe listele cărora au fost aleși. De asemenea, instanța a luat act de încetarea mandatului de ales local al lui Valentin Bîznă, ca urmare a faptului că a fost ales primar în urma alegerilor locale parțiale din data de 22 mai. „Constată încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Tulnici a numiților  Alin Daniel Olteanu, Aurel Boțu, Vasile Bîznă, ca urmare a pierderii calității de memebru al partidului politic pe al cărui listă a fost ales. Valentin Bîznă, Vasiled Bulimej și Costică Necoară în urma demisiei și pierderii calității de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales. Declară vacante aceste mandate. Obligă Consiliul Local Tulnici să înscrie pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local și să valideze în prima ședință ordinară supleanții: Valerică Ciută, candidat pe listele PNL la alegerile din iunie 2008, Lucica Milcoveanu, Aurel Desagă și Fănică Asan, candidați pe listele PSD”, se arată în decizia instanței vrâncene.
Organizația PSD Vrancea a remis presei un comunicat în care se arată că magistrații Tribunalului Vrancea, Secția Comercială, Contencios Administrativ și Fiscală, s-au pronunțat în acest caz, ca urmare a soli-citării făcute de către primarul Valentin Bîznă. Edilul din Tulnici a cerut instanței „să constate încetarea mandatelor unui număr de șase consilieri locali, ca urmare a pierderii calității de membru de partid pe listele căruia a fost ales la alegerile din 2008, sau ca urmare a demisiei și obligarea Consiliului Local Tulnici să valideze supleanții acestora”. „Pe cale de consecință, instanța a hotarât în-cetarea mandatelor celor șase consilieri locali și obligarea Consiliului Local ca, în prima ședință ordinară, să valideze supleanții de pe listele partidelor ale căror mandate au încetat. Primarul comunei Tulnici a solicitat să se pronunțe instanța, ca urmare a faptului că majoritatea consilierilor locali a căror mandate au încetat de drept (acest lucru trebuia constatat de plenul Consiliului Local n.r.), au boicotat, prin diverse tertipuri care duc și în sfera infrac-țiunii de abuz în serviciu, constatarea încetării de drept a mandatelor celor șase consilieri și va-lidarea următorilor supleanți”, se arată în comunicatul remis presei de PSD Vrancea.

Consilierii trădători au primit sprijinul prefectului pedelist

Social democrații vrânceni mai arată că cei șase aleși locali din  Tulnici au fost sprijiniți în a încălca legea de către prefectul pedelist Ion Oprea. „Mai mult decât atât, aceștia (consilierii care și-au pierdut mandatele-n.r.) au avut și concursul Prefectului care, prin intermediul funcției deținute, și pe care o exercită în interesul politic al PDL, a dat aviz de legalitate la hotărâri nule de drept ale Consiliului Local Tulnici. Facem precizarea că PSD Vrancea a solicitat Consiliului Local Tulnici să ia act de încentarea mandatelor consilierilor locali mai sus amintiți, încă din luna mai”, se mai arată în comunicatul de presă al PSD Vrancea.
Vă reamintim că cei cinci consilieri trădători au încercat diverse tertipuri pentru a rămâne în funcțiile de aleși locali, refuzând să participe la ședințe sau atunci când au participat, au votat proiectele aflate pe ordinea de zi cu excepția celor care vizau încetarea mandatelor de aleși locali.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?