Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Avionul transparent, mijlocul de transport al viitorului


Compania aeriană Airbus a făcut publice planurile de realizare a avionului viitorului, care va fi complet transparent și va oferi călătorilor o panoramă a cerului în timpul zborului. Conceptul dezvăluit de Airbus va deveni mijlocul de transport obișnuit în anul 2050 și îi va înspăimânta pe cei care au deja teamă de zbor.
În aeronava viitorului nu va mai exista diferențierea în clasa I, business și economic, ci vor exista zone de relaxare, de lucru și un bar echipat complet, pentru socializare. Pasagerii vor putea să vadă totul pe părțile laterale și în fața avionului, iar pereții aeronavei se vor schimba în funcție de lumină.
Avionul va dispune de sisteme de joc holografice și de mijloace de distracție ce vor funcționa pe baza căldurii corporale a călătorilor. Majoritatea tehnologiei necesară pentru aeronavă există deja, însă Airbus nu a comunicat cum va construi partea transparentă a avionului.
Cabina concept va fi o structură bionică ce va mima eficiența unui os de pasăre, au declarat reprezentanții Airbus. Va furniza putere atunci când va fi necesară, va dispune de o membrană inteligentă ce va controla temperatura aerului și va deveni transparentă pentru a le putea oferi pasagerilor ve-deri panoramice ale cerului.
Călătorii viitorului vor putea juca golf la bordul avionului sau vor putea participa la conferințe interactive și se vor putea relaxa cu ajutorul luminii de relaxare, aromaterapiei și aerului vitaminizat și îmbogățit cu antioxidanți.
Airbus vrea ca avionul viitorului să satisfacă do-rințele călătorilor, de la cele simple la cele de lux, dar să le permită că continue viața la fel ca pe sol. Anul trecut compania a dezvăluit un avion concept dotat cu tehnologii pentru a reduce consumul de combustibil, emisiile, deșeurile și zgomotul. „Cercetările noastre arată că în anul 2050 pasagerii se vor aștepta la o călătorie unică, gândindu-se și la mediu în același timp”, a declarat vicepeședintele inginerilor Airbus, Charles Champion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?