Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Roşu sau verde: ce culoare este mai sănătoasă?


Ouăle albe sau cele maro, pâine închisă sau deschisă la culoare, ardei roșii sau verzi? Este culoarea alimentelor doar o chestiune de gust sau este ceva mai mult?
Galben tare, roșu țipător și verde crud: trei culori care atrag atenția asupra ardeilor din orice raft! Totuși, nu doar optica trebuie să fie decisivă. Ardeii roșii au mai multe vitamine decât cei galbeni sau verzi! Explicația este una simplă și cât se poate de logică: legumele roșii se recoltează atunci când sunt coapte, astfel pot forma până în ultimul moment substanțe nutritive, care ne fac bine.
 
Orezul: alb sau brun?
Carbohidrații din boabele mici ne țin o perioadă de timp relativ lungă săturați. Calciul, proteinele și potasiul întăresc musculatura și oasele. Åžtiați că orezul brun este de fapt orez alb, dar nedecojit? Cu toate acestea este importantă culoarea pe care o alegeți, aceasta jucând un rol important pentru organism. Coaja conține cea mai mare parte de vitamine și grăsime sănătoasă. În concluzie, orezul brun este mai sănătos.
 
Oul: alb sau maro?
Pe lângă vitaminele D, K și B12 acest produs conține proteine foarte importante, care sunt exploatate de către organism în proporție de 100%. Chiar dacă majoritatea persoanelor preferă ouăle cu coajă mai închisă la culoare, aceasta nu joacă absolut niciun rol în ceea ce privește calitatea conținutului. Culoarea este condiționată din punct de vedere genetic, diferind de la caz la caz.
Mărul: verde sau roșu?
Merele reprezintă unul dintre cele mai iubite fructe și mica gustare dintre mese. Diferența între mere nu constă numai în culoare, ci în cantitatea de vitamine. Spre exemplu merele roșii sunt cu mult înaintea celor verzi în privința vitaminei C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?