Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Examenul de titularizare monitorizat video


Profesorii care vor participa la examenul de titularizare programat să aibă loc în data de 13 iulie vor fi monitorizați video. O parte din camerele de supraveghere folosite la examenul de Bacalaureat vor fi instalate în centrele unde vor fi testați candidații. Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a luat această decizie pentru a asigura o mai bună transparență.
Altfel spus, nu doar elevii sunt descurajați de la copiat prin intermediul acestor camere de supraveghere ci și profesorii. „În mod cert, camerele de suprave-ghere din centrele de examinare de la Bacalaureat vor fi montate în centrele de la examenul de ti-tularizare. Supravegherea suplimentară este în sprijinul candidaților”, a precizat Stan Rogoz, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
Vestea că vor fi monitorizați pe toată durata examenului îi nemulțumește profund pe profesorii care susțin că vor fi supuși unui stres suplimentar inutil. Ei spun că această supraveghere nu reprezintă soluția cea mai optimă pentru descurajarea copiatului sau pentru asigurarea transparenței având în vedere că nici în anii precedenți nu au fost pro-bleme deosebite din acest punct de vedere. „Nu sunt de acord cu această monitorizare. Cred că suntem suficient de maturi să ne mai pretăm la a copia. Oricum, nici la examenele de titularizare de anii trecuți nu au fost pro-bleme deosebite din acest punct de vedere. Au mai existat câteva cazuri dar sporadic. În primul rând este în interesul nostru să mergem pregătiți pentru că este în joc locul nostru de muncă”, a spus Ioana, una din candidatele care participă pentru un post de profesor de matematică.
Dacă unii dascăli se tem de aceste mijloace de supraveghere, există și unii care privesc situația cu mult calm. Asta pentru că, spun ei, cei pregătiți nu ar trebui să aibă emoții prea mari iar cei nepregătiți nu vor mai putea obține note mari recurgând la metode deloc ortodoxe și în defavoarea colegilor lor. „Sunt mulțumit că se instalează camere video. Eu m-am pregătit pentru acest examen și nu mi se pare corect ca un alt profesor mai puțin pregătit să obțină o notă mai mare și să ocupe un post doar pentru că a fost mai inspirat și și-a pregătit materiale ajutătoare. Poate astfel se va mai cerne un pic personalul din sistemul educațional”, a adăugat Marian Nenicu. Înscrierile pentru examenul de titularizare se încheie astăzi așa că cei interesați mai au foarte puțin timp la dispoziție pentru a-și depune dosarele. În perioada 4 – 6 iulie, candidații au obligația să vină la Inspectoratul Åžcolar pentru validarea dosarelor. Pentru concursul de titularizare de anul acesta         le-au fost puse la dispoziție profesorilor doar 64 de posturi titularizabile, ce au o valabilitate de cel puțin patru ani. Åži-au depus dosarele până în prezent peste 450 de persoane. Concursul de titularizare este programat să aibă loc pe data de 13 iulie. Cele două centre de titularizare sunt Cole-giile Tehnice „Edmond Nicolau” și „Gh. Asachi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?