Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

O NOUĂ DIVERSIUNE PORTOCALIE – REGIONALIZAREA ROMÂNIEI


Conducătorii iubiți și stimați de maxim 15% din populația activă a României, au inventat prin șeful lor de la Cotroceni, o nouă diversiune menită să distragă atenția românilor de la greutățile create tot de ei, datorită incompetenței.
    De parcă ar fi rezolvat toate problemele crizei, acum urmează ultima, respectiv reforma administrativ-teritorială a țării, mai exact o regândire strategico-politică a intereselor partidului portocaliu.
    Când acești indivizi iau o decizie pe care ulterior o publică și o susțin cu toții, indiferent dacă este bună sau rea, întregul popor trebuie să o privească și să o analizeze cu reținere, deoarece la ei nimic nu este întâmplător. Mai exact, de fiecare dată urmăresc un interes care de cele mai multe ori este economic sau politic, menit să deservească întreaga camarilă portocalie. Nu are nicio importanță pentru ei ce gândesc românii, ce exprimă de fiecare dată presa noastră încă liberă (nu putem aprecia exact cât timp), sau ce reprezintă un interes național. Totul se reduce la interesul de grup portocaliu, interes considerat de ei mai important decât orice pe această lume.
    Această bombă a fost aruncată pe piață din două motive, ambele menite să asigure o nouă guvernare portocalie din anul 2012.
    Primul, așa cum arată și titlul articolului este acela de a distrage atenția alegătorilor de la greutățile zilnice cu care se confruntă, de la lipsa de siguranță individuală, de la tot ceea ce se poate considera bun și onest. În acest fel, portocaliii cred că cetățenii acestei țări vor uita de aceste greutăți și vor comenta zile sau luni oportunitatea luării unei asemenea măsuri administrative.
Unii vor fi pentru, alții împotriva acestei măsuri, fiecare cu motivațiile lor, mai mult sau mai puțin corecte. Important este că așa va mai trece și această vară, fără mitinguri de proporții, fără urări de sănătate și viață veșnică strigate în disperare de către sindicaliști sau alți oameni în favoarea conducătorului iubit de la Cotroceni și a acoliților lui. Următoarele intervenții ale lor prin care vor dori să convingă populația de justețea și necesitatea acestei măsuri vor viza denigrarea funcționarilor publici care nu-și fac datoria, necesitatea restructurării serviciilor publice și corupția din acest sistem, corupție care parcă n-ar fi tolerată și întreținută tot de către ei.
    Al doilea motiv este pur politic și este legat de percepția portocaliilor în rândul populației, ca fiind un partid incompetent să asigure o guvernare normală. Conștienți fiind că în fiecare județ nu vor mai fi tolerați, că organizațiile lor de partid se destructurează pe măsură ce trece timpul, că opoziția va câștiga alegerile detașat, cu un procent mult peste 50%, încearcă acum dezorganizarea organizațiilor județene ale opoziției din fiecare județ. Ei cred că desființând județele actuale, vor dezorganiza și organizațiile județene ale partidelor de opoziție și în special pe cele ale Partidului Social Democrat. Acest mod de acțiune întrece orice imaginație, fie ea și bolnavă.
    Modul de acțiune al portocaliilor din ultimul timp a devenit din ce în ce mai previzibil și implicit mai ușor de contracarat, deoarece au intrat într-un derapaj care-i va duce acolo unde le este locul pe care-l merită din plin.
    În anul 2012 vom scăpa de ei numai dacă toate aceste nenorociri aduse țării nu vor fi uitate de către alegători, iar în fața urnelor îi vor vota pe cei ce merită și sunt competenți să conducă țara.

Lect. univ.
dr., avocat, Ion Rusu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?