Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Întrebuinţări ale sucului de lămâie


Gustoasele citrice coapte sub razele energice ale soarelui mediteranean oferă mai multe beneficii decât alte fructe de pe mapamond. Uneori, oamenii obișnuiesc să  transforme momentul banal al hrănirii într-un adevărat ceremonial apelând la diferite artificii aflate la îndemâna tuturor.
De ce să nu adulmecăm în timpul amiezei, vara, un pahar cu suc rece provenit dintr-o lămâie sau două? Indiferent că este consumată ca atare sau că lămâia este stoarsă, beneficiile furnizate sunt identice ca tip și eficacitate. Limonada este o sursă uriașă de vitamina C, jucând un rol de protecție împotriva microbilor și bacteriilor cu care organismul interacționează adesea. Acidul citric consolidează sistemul imunitar și ține departe de dumneavoastră răceala și gripa. Fie că vă vine să credeți sau nu, limonada conține calciu, care după cum știm cu toții, este o substanță de bază a sistemului osos. De aceea, sucul de lămâie diluat cu apă se recomandă femeilor gravide participând la formarea oaselor copilului nenăscut.
Mulți dintre noi înțelegem prin limonadă doar băutura răcoritoare servită la pahar înalt cu umbreluță.
Dar știați că aceasta poate fi și un agent de curățare a pielii și chiar un agent de curățare a petelor?  Mai mult decât atât, sucul de lămâie poate respinge țânțarii care ne fac nopțile albe. De ce să mai irosiți banii pe produse scumpe din comerț când aveți la dispoziție o alternativă „bio” care garantează succesul? În cazul anumitor fructe, de pildă în cazul merelor, la câteva minute după ce sunt tăiate partea albă din interior pălește într-o nuanță nu tocmai atractivă. Datorită funcției antioxidante, sucul de lămâie contravine acestui proces prin administrarea sa pe suprafața în cauză. 
Nu vă sfiiți să luptați împotriva coșurilor cu suc de lămâie și veți fi cu siguranță încântați de rezultate. Ridurile sunt și ele ameliorate când băutura este aplicată împreună cu mierea. Sângerarea gingivală se tratează în unele cazuri prin spălarea cavității bucale cu 20-30 g de suc de lămâie mai multe zile la rând. Așadar, să trecem la fapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?