Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Tomiţă Lazăr, poliţistul cu 25 de medalii


Comisarul Tomiță Lazăr, șeful Serviciului de Intervenție Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliție  Județean Vrancea (IPJ), nu a ratat niciodată podiumul la competițiile sportive la care a participat, de 25 de ani încoace. Ultima reușită a fost săptămâna trecută, când a câștigat argintul la finala Campionatului de Atletism și Cros a Ministerului Administrației și Internelor (MAI). Pe lângă argintul câștigat, comisarul Tomiță Lazăr a primit și diplomă de excelență pentru cei 25 de ani de participare consecutivă la competițiile sportive ale MAI.

Comisarul Tomiță Lazăr, șeful mascaților din cadrul IPJ Vrancea, și-a îmbogățit colecția de medalii.
Săptămâna trecută, la Iași   s-a desfășurat finala Campionatului de Atletism și Cros a MAI. Evident, de la această competiție nu putea lipsi comisarul Lazăr, care de când este polițist, de 25 de ani, nu a ratat nicio competiție sportivă. Așa cum era de așteptat, polițistului vrâncean i-a fost rezervat un loc pe podium. Acesta a câștigat medalia de argint la aruncarea greutății.
Cu medalia câștigată săptămâna trecută, comisarul Lazăr a adunat 25 de medalii din aur, argint și bronz, cu care prietenii săi se „încununează” atunci când îi trec pragul casei. De 25 de ani, de când participă la astfel de competiții, șeful mascaților nu s-a întors niciodată acasă cu mâna goală sau doar cu o diplomă de participare. Întotdeauna a fost pe podium. Are 9 medalii din aur, 7 de argint și 9 din bronz.
Săptămâna trecută, de la Iași nu s-a întors doar cu medalia de argint, ci și cu o diplomă de excelență, primită pentru cei 25 de ani de participare consecutivă la competiții sportive, adică din anul 1986, de când a intrat în Poliție, și până acum. Comisarul Tomiță Lazăr a fost aplaudat la scenă deschisă de participanți, lucru care l-a bucurat și l-a emoționat în egală măsură. „Din anul 1986 și până în prezent, nu am ratat nicio competiție. Până în 1995 am reprezentat Bucureștiul, iar de atunci și până acum IPJ Vrancea. Prima medalie, respectiv cea din 1986, când am intrat și în Poliție, a fost din aur și am câștigat-o în urma unei competiții care s-a desfășurat la Timișoara. Am două mari pasiuni. Sportul și pescuitul. Zilnic sunt pe stadion. Nu fac asta din obligație, ci din pasiune. Am un regim alimentar și cu mișcare. Mă simt excelent, nu simt că am 50 de ani. Familia mă susține și atunci totul este bine”, s-a destăinuit comisarul Tomiță Lazăr. Acesta a precizat că nu la toate competițiile la care a participat a fost foarte bine pregătit, dar a reușit de fiecare dată să se mobilizeze și să fie printre cei mai buni. „În cazul meu, este vorba de pasiune, combinată cu muncă. Au fost ediții la care m-am dus, deși nu eram extrem de bine pregătit. Cu toate acestea, am reușit să mă mobilizez și să ajung de fiecare dată pe podium”, a adăugat polițistul.

Sportul, pasiune din copilărie

Comisarul Lazăr nu a început să facă sport în săli performante, ci pe dealurile comunei în care a copilărit, respectiv Tulnici. Spune că mișcarea i-a făcut întotdeauna bine și niciodată nu a făcut sport pentru că i s-a impus. Polițiștii din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă au nevoie de o condiție fizică foarte bună.
Comisarul Lazăr nu s-a apucat de alergat și tras de fiare pentru că asta i-a cerut statutul, ci pentru că îi place și pentru că se simte bine făcând aceste lucruri.
Atunci când are timp, pregătește voluntar copiii colegilor și prietenilor, care vor să dea admitere la o școală la care se impune susținerea unor probe sportive. Pasiunea pentru sport a fost moștenită și de cele două fiice ale sale, una dintre ele fiind chiar absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport. Pe cea de-a doua fiică a pregătit-o pentru admiterea la facultate.
Comisarul Lazăr nu are de gând să renunțe la competițiile sportive organizate de MAI nici când va ieși la pensie, asta chiar dacă participarea se va face pe cont propriu. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?