Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cea mai rapidă Octavia


Pentru a marca împlinirea unui deceniu de la apariția primului model RS, Skoda pregătește în Marea Britanie, împreună cu cei de la Revo Technik, un exemplar special. Va avea 600 CP și 450 Nm și va fi cea mai puternică versiune Octavia din toate timpurile. Nu va fi doar cea mai puternică, ci și cea mai rapidă Octavia din istoria firmei de la Mlada Boleslav!
Skoda vrea să prezinte această versiune specială la ediția din acest an a festivalului Săptămâna Vitezei, programat în perioada 13-20 august, la Bonneville, în SUA. Cei de la Skoda și-au propus ca acest automobil să fie primul din istoria mărcii capabil să depășească bariera de 200 mile/oră (peste 320 km/oră).
Pentru a realiza performanța pe celebra pistă de sare de la Bonneville, mașina are garda la sol micșorată cu 8 cm și un motor TSI de 2,0 litri cu câteva modificări importante față de cel de serie. De asemenea, dispune de o serie de elemente de securitate și o parașută pentru frânare.
 De trei ori mai puternică decât cea mai nervoasă versiune RS de serie, această Octavia specială va fi înscrisă la categoria 2,0 litri, automobile de serie. Va rula pe pista de 9 mile și va fi cronometrată pe segmentul de la mijlocul pistei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?