Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Puterea pedelistă mai pregăteşte un bir pentru români


Parlamentarii PSD din Vrancea acuză Guvernul Boc că prin introducerea taxei auto la prima vânzare a mașinilor înmatriculate în țară înainte de 1 ianuarie 2007, se încearcă introducerea unei noi taxe abuzive poporului român. Parlamentarii susțin că acest lucru se întâmplă deoarece celor aflați la putere nu le pasă de oamenii simpli, ci doar de interesele „grupurilor mafiotizate”.

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că această nouă taxă inventată de Guvernul Boc reprezintă o bătaie de joc la adresa oamenilor simpli. Tîlvăr a afirmat că acest lucru se întâmplă deoarece celor aflați la putere nu le pasă de oamenii simpli, ci doar de interesele „grupurilor mafiotizate”. „Este o încercare a Guvernului de a-i sărăci și mai mult pe cetățenii României. Măsura lovește în primul rând în cei cu venituri mici care nu-și pot permite o mașină nouă. Åži este un argument în plus pentru politica regimului actual și anume aceea de a nu-i păsa de oamenii obișnuiți și de a reprezenta doar interesele grupurilor mafiotizate pentru care nu contează prea mult nivelul taxei auto. Pentru oamenii obișnuiți fiecare leu contează motiv pentru care a-i suprataxa, acum, pe nepusă masă, este formă de cinism. Voi lupta prin toate puterile mele, în condițiile legii, pentru ca românii să fie apărați de abuzul acestei puteri”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.
Deputatul social demo-crat Cristian Dumitrescu a precizat că politica dusă de actualul guvern este o politică antinațională. „Modul în care, sub presiunea Uniunii Europene, Guvernul a hotărât să modifice taxa de primă înmatriculare este în dezavantajul cetățenilor români, care, astfel, sunt puși în egalitate cu cetățenii europeni fără să țină cont că românii nu au aceleași venituri. Autoturismul este o necesitate și nu un lux așa cum lasă să se înțeleagă din taxele acestui guvern. Același Guvern a scumpit nejustificat prețul carburanților, doar din dorința de a obține accize cu care să acopere găurile statului. Politica dusă de actualul guvern este o politică antinațională. Uniunea Europeană ne-a cerut să nu facem discriminare și  să nu obținem venituri suplimentare prin introducerea de noi taxe înrobitoare pentru poporul român”, a spus deputatul Cristian Dumitrescu.

***

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a declarat că reprezentanții Guvernului Boc sunt iremediabil contagiați cu boala „asupririi poporului român”. „De când preșe-dintele Băsescu are marionete la Guvern toate știrile venite din zona Executivului sunt legate de scăderi de salarii, scăderi de alocații la copii, dar și de majorări de taxe și impozite. Intenția Guvernului PDL-UDMR de a modifica prevederile legate de prima înmatriculare se înscrie în această politică aberantă. Am spus-o și o repet: aerul puterii i-a amețit atât de tare pe pedelisto-udemeriști încât nu se mai pot raporta la realitățile din țară. Introduci taxe și impozite mari atunci când lumea o duce bine și nu simte ca o povară o astfel de taxare suplimentară. Românii, dimpotrivă, sunt din ce în ce mai săraci! Modificările propuse vor anihila piata auto dar pedeliștilor nu le pasă, dacă acest lucru mai aduce un euro în plus la bugetul pe care nu se mai satură să-l jefuiască”, a afirmat deputatul Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?