Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Campania de la Tulnici sau dictatura instaurată de partidul stat


Camarila pedelistă continuă campania electorală la Tulnici, cu amenințări și presiuni făcute asupra agenților economici prin intermediul instituțiilor deconcentrate ale statului. Totodată, mafia lemnului din  zona localității Tulnici cotizează la toate acțiunile electorale ale pedelistului Olteanu după ce a obținut promisiunea că va tăia „ca-n codru” pădurea obștenilor din Tulnici. Localnicii spun că pedeliștii au demarat o acțiune de mituire a oamenilor în schimbul voturilor. Acțiunea este coordonată de mafia lemnului din zonă, care le dă oamenilor între 2 și 4 milioane de lei vechi, le ia CNP-ul și le spune că dacă nu votează cu PDL vor ajunge la pușcărie. În fapt este doar o diversiune pedelistă deoarece votul este secret și nimeni nu poate supraveghea momentul exercitării votului.

Mafia lemnului din  zona localității Tulnici cotizează la toate acțiunile electorale ale lui Olteanu după ce a obținut promisiunea că va tăia „ca-n codru” pădurea obștenilor din Tulnici. Printre cei care cotizează foarte mult în baza promisiunii că vor tăia la ras pădurea Obștii, adică a oamenilor din Tul-nici, se află Vasile Gheor-ghiță, Valerică Å¢imbău, Nicu Olteanu, șeful Taberei Gălăciuc și fratele candida-tului pedelist, dar și diverși oameni de afaceri din Covasna care au aceleași interese la Obștea de moșneni. „Aceștia sunt cotizanții cei mai importanți ai campaniei electorale a lui Alin Olteanu. În schimb au promisiuni că vor exploata ca-n codru pădurea Obștii și ei vor hotărî cine și cum taie din aceste păduri”, susțin oamenii din zonă.
Localnicii mai spun că pedelistul Alin Olteanu le-ar fi cerut tuturor agenților economici care exploatează în Obștea Tulnici să cotizeze cu sume importante la campania sa electorală, condiționând acest lucru de rămânerea sau nu în afaceri cu Obștea Tulnici, transformată într-o moșie personală. Mai mult, Olteanu le creează și favoruri agenților economici fideli, pe banii proprietarilor de drept ai Obștii. Mai exact, Olteanu le vinde pădurea obștenilor la jumătate din prețul practicat în mod normal cu condiția să fie sprijinit în campania electorală. „Alin Olteanu vinde pădurea Obștii la jumătate de preț agenților economici care sunt de acord să-i facă campanie electorală. Negociază cu acești agenți economici numai noaptea și scade prețul la jumătate că doar nu dă de la el. Vinde pădurea noastră ca să de-vină el primar”, au susținut oamenii sub protecția anonimatului.
Aceștia mai spun că fami-lia Olteanu vrea să acapareze toată comuna, lucru cu care nu sunt de acord. „La școală sunt familia lui Olteanu și neamurile lui Olteanu, la Obște sunt fami-lia lui Olteanu și neamurile, prietenii și cumetrii lui Olteanu, acum vrea și Primăria să o acapareze tot familia lui Olteanu și noi să ne închinăm familiei Olteanu. Nu suntem de acord cu așa ceva”, mai spun oamenii din Tulnici.

Profit de pe urma lucrărilor la biserici

Tot în aceste zile, camarila pedelistă din Tulnici și-a adus aminte că ar trebui refăcut gardul Bisericii din Coza. Åži cum nici măcar lucrările la Casa Domnului nu pot fi făcute fără un profit, materialele sunt cumpărate de la firmele unor pedeliști, respectiv Vasile Gheorghiță și Mihai Tudorache, la prețuri cu mult umflate. Așa se face că lucrarea a fost „miruită” de pedeliști și a ajuns să coste câteva sute de milioane de lei vechi.

Investițiile locale, blocate de SGA-ul portocaliu

O instituție a statului, SGA Vrancea, a  fost acuzată de viceprimarul din Tulnici, Ion Buture, că obstrucționează toate lucrările de investiții din comună. „Pentru executarea lucrărilor de balastare suntem obligați să aducem piatră de la Panciu, deoarece SGA Vrancea nu ne permite să ridicăm balast de pe râul Putna, balast care se află la doar câteva sute de metri de lucrare. Nu înțelegem cum zic pedeliștii că vor binele cetățenilor din comună deoarece prin atitudinea lor agresivă și violentă au instituit în Tulnici un climat de frică și teroare. Sperăm ca la vot cetățenii comunei Tulnici să ne scape de ciuma pedelistă și de pedelistul Alin Olteanu”, a afirmat viceprimarul Ion Buture.
Balastarea drumurilor comunale are o valoare de 3 miliarde lei vechi. Buture a mai acuzat că tot pedeliștii au amenințat conducerea unei firme care monta lămpi la rețeaua de iluminat public că va fi controlată de toate instituțiile statului și desființată dacă nu pleacă imediat din Tulnici. „Primăria a demarat o acțiune pentru schimbarea lămpilor și becurilor defecte din rețeaua de iluminat public. Firma care monta aceste becuri a lucrat o zi, după care nu a mai venit. Conducerea firmei a fost amenințată de pedeliști că, dacă mai montează lămpi și becuri, va fi controlată de toate instituțiile statului și va fi desființată. Acesta este modul de acțiune al gherilelor pedeliste”, a mai spus viceprimarul Ion Buture.

Mita electorală, mod de viață în PDL Vrancea

Deși la televizor toți pedeliștii pozează precum sfinții din calendar și condamnă mita de orice fel, în realitate, portocaliii au mai multe acțiuni de mituire puse la punct și care funcționează ceas. Singurul scop este de a-i determina pe oameni să voteze candidatul partidului stat. În astfel de acțiuni sunt aruncate sume imense. Banii sau produsele precum ulei, zahăr, făină, pachete cu carne, mezeluri, etc., ajung prin intermediul activiștilor pedeliști în casele oamenilor din Tulnici.
Zilele trecute, șoferul Obștii a fost văzut în timp ce descărca un sac de zahăr și mai multe pachete cu alimente la locuința lui Nicuță Caba, un pensionar din Tulnici, care are influență asupra mai multor oameni din localitate. Mita este dată cu scopul de a-i convinge pe cei pe care îi au sub influență să voteze cu pedelistul Alin Olteanu.

PDL plătește între 2 și 4 milioane de lei vechi pe vot

Adeptă a proverbului „Banul este ochiul dracului”, camarila pedelistă a pus la punct, după cum spun oamenii din zonă, și un plan de mituire a electoratului cu diverse sume de bani. Locuitorii din Tulnici au afirmat că pedeliștii au demarat o acțiune de mituire a oamenilor, acțiune coordonată de mafia lemnului din zonă, cărora le dau între 2 și 4 milioane de lei vechi. Huliganii le iau CNP-ul și îi amenință că dacă nu votează cu PDL vor ajunge la pușcărie. „Merg din casă în casă și le dau oamenilor, în special celor mai nevoiași, între 2 și 4 milioane de lei vechi, le iau Codul Numeric Personal și îi amenință că dacă nu votează candidatul PDL vor ajunge la pușcărie”, spune un alt locuitor al comunei Tulnici.
Oamenii trebuie să știe că la mijloc este vorba de o minciună și o diversiune pedelistă deoarece votul este secret și nimeni nu poate supraveghea momentul exercitării votului. Pentru ca votul să rămână secret, fiecare partid are desemnat un membru în secția de votare. În plus, ar trebui ca și instituțiile abi-litate ale statului să se asi-gure că procesul electoral se derulează fără presiuni și imixtiuni ale unor indivizi care vor voturi cu orice preț.

Penalul Negru amenință oamenii că îi lasă fără serviciu

Printre cei care îi amenință și îi terorizează pe oameni se află și pedelistul Corneliu Negru. Un individ penal și țepar dovedit, (consilierul județean Corneliu Negru a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și înșelăciune -emitere de file de cec fără acoperire-n.r.), Corneliu Negru i-a amenințat, printre alții, și pe poștașii din comună. Acesta l-a sunat pe unul dintre poștașii din localitate și l-a amenințat că, dacă îi va susține pe contracandidații pedelistului Olteanu, va fi dat afară din serviciu. „Omul s-a speriat și a renunțat să mai susțină pe cineva. Îi e frică că rămâne fără serviciu și moare de foame cu toată familia”, spune una dine rudele poștașului.

Articolul precedent
Articolul următor

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?