Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Să vă bateţi şi să câştigaţi alegerile la Tulnici“


Parlamentarii PSD și PNL de Vrancea în frunte cu senatorul Miron Mitrea au fost ieri la Tulnici pentru a-l susține pe candidatul social democrat Ion Buture în campania pentru primărie. Miron Mitrea a mers la mormântul regretatului primar Vasile Aguridă, unde a aprins o lumânare. Aici s-a întâlnit cu soția acestuia, Rodica Aguridă, care i-a cerut lui Mitrea să se bată ca să câștige alegerile de la Tulnici. Printre susținătorii lui Buture s-au aflat vicepreședintele PSD, senatoarea Ecaterina Andronescu, deputații Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu și Ciprian Nica dar și mai mulți primari social democrați. Alături de PSD s-au aflat și reprezentanții PNL, în frunte cu deputatul Nini Săpunaru. Miron Mitrea a fost primit cu aplauze de locuitorii comunei Tulnici, inclusiv de susținătorii candidatului PDL. Oamenii i s-au plâns lui Mitrea că sunt amenințați și tero-rizați de camarila pedelistă susținută de mafia lemnului. De asemenea, oamenii s-au plâns că instituțiile statului sunt folosite pentru intimidarea și neutralizarea susținătorilor candidatului USL.

Miron Mitrea a fost primit cu aplauze de locuitorii comunei Tulnici, care s-au plâns senatorului PSD că sunt amenințați și terorizați de camarila pedelistă susținută de mafia lemnului. „Suntem terorizați, dați afară din serviciu, sunați la miezul nopții și amenințați că dacă nu votăm cu candidatul PDL vom avea mult de suferit. Ne este frică să mai ieșim din case. Despre oamenii care știu că sunt împotriva lor vor să facă tot ce pot pentru a-i ține în case și să nu meargă la vot”, s-a plâns unul dintre tulniceni. Oamenii s-au plâns că sunt amenințați la telefon, că dacă nu vor vota cu Alin Olteanu vor trebui să plece din Tulnici. „Ne sună noaptea și ne amenință că dacă nu îl votăm pe Alin Olteanu vom avea numai de suferit. Au băgat teroarea în oameni. Å¢in deschise cârciumile toată noaptea și dau de băut la cine vrea și la cine nu vrea cu scopul de a-l vota pe pedelist. Familia Olteanu este peste tot. La școală, Olteanu, la Obște, Olteanu, la Tabără tot Olteanu și la Primărie vrea tot familia Olteanu. De aceea vom vota candidatul PSD”, i-a spus lui Mitrea un bătrân din Tulnici.

Elevi aduși la mitingul PDL

Miron Mitrea a fost primit cu aplauze inclusiv de susținătorii candidatului PDL. Aflați la sediul de campanie al lui Olteanu, pedeliștii au fost salutați de Miron Mitrea, moment în care aceștia l-au aplaudat la scenă deschisă pe senatorul social democrat. Gestul oamenilor i-a enervat pe mai marii pedeliști care imediat au vrut să afle cine este cel care a dat tonul la aplauze. „Erau supărați că l-am aplaudat pe Mitrea.
Dar lasă că le trece, domnul Mitrea este de-al nostru”, ne-a spus, râzând, unul dintre oamenii atrași în tabăra lui Alin Olteanu. De remarcat că familia Olteanu i-a adus pe elevii de la școlile din Tulnici să strige sloganuri de susținere pentru candidatul PDL.

PDL cumpără cu 4 milioane de lei vechi un vot

Locuitorii din Tulnici au afirmat că pedeliștii au demarat o acțiune de mituire a oamenilor, coordonată de mafia lemnului din zonă, cărora le dau între 2 și 4 milioane de lei vechi. Huliganii le iau CNP-ul și îi amenință că, dacă nu votează cu PDL, vor ajunge la pușcărie. „Merg din casă în casă și le dau oamenilor, în special celor mai nevoiași, între 2 și 4 milioane de lei vechi, le iau Codul Numeric Personal și îi amenință că dacă nu votează candidatul PDL vor ajunge la pușcărie”, spune un alt locuitor al comunei Tulnici. Oamenii trebuie să știe că, de fapt, este vorba de o minciună și o diversiune pedelistă. Votul este secret și nimeni nu poate supraveghea momentul exer-citării votului. Pentru ca votul să rămână secret, fiecare partid are desemnat un membru în secția de votare. În plus, ar trebui ca și instituțiile abilitate ale statului să se asigure că procesul electoral se derulează fără presiuni și imixtiuni ale unor indivizi care vor voturi cu orice preț.

Instituțiile statului fac campanie pentru PDL

De asemenea, oamenii s-au plâns că instituțiile statului sunt folosite pentru intimidarea și neutralizarea susținătorilor candidatului USL. „Ceea ce se întâmplă la Tulnici se întâmplă cu complicitatea instituțiilor statului. Toți șefii de instituții sunt la Tulnici și cum află că un patron sau o firmă nu îl susțin pe Alin Olteanu, trimit controale peste controale și îl liniștesc în acest fel pe respectivul patron. Oamenii din instituțiile statului se comportă parcă ar fi mafioți. În acest stadiu ne-au adus pedeliștii. Au trimis ARR-ul, DSV-ul, DSP-ul, OPC-ul cu ordin precis de a-i amenda și teroriza pe cei care nu sunt cu Alin Olteanu”, a acuzat un alt locuitor al comunei Tulnici. De altfel, printre șefii cu eșarfe portocalii la gât s-au aflat Mirela Bîznă, șeful de la Protecția Consumatorilor, Iozefina Iaru de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă și Mugurel Mălureanu de la Direcția de Finanțe.

Familia Aguridă nu trădează PSD

Alături de susținătorii PSD de la Tulnici s-a aflat și Ion Aguridă, fratele regretatului primar Vasile Aguridă. Acesta a spus că este alături de oamenii în care a crezut și fratele său și care au făcut ceva pentru locuitorii din Tulnici. Ion Aguridă a spus că nu ar putea sta niciodată alături de oameni care, deși spun că îl regretă și că respectă memoria fratelui său, în realitate „nu respectă pe nimeni și nimic”. „Sunt alături de oamenii care au fost alături de fratele meu și care au făcut ceva pentru oameni. Nu o să stau niciodată alături de oameni care nu au însemnat nimic până nu au fost ajutați și sprijiniți de fratele meu și care acum spun că respectă memoria lui Vasile Aguridă și că  regretă dispariția acestuia. Acești oameni nu respectă pe nimeni și nimic”, ne-a spus Ion Aguridă. 

„Să vă bateți și să câștigați alegerile la Tulnici”

Miron Mitrea, însoțit de viceprimarul Ion Buture, a mers și la mormântul regretatului primar Vasile Aguridă, unde a aprins o lumânare și s-a recules. Miron Mitrea a spus că a ținut foarte mult să aprindă o lumânare la mormântul fostului primar Vasile Aguridă, despre care a spus că a fost „un primar de excepție”. Acolo s-a întâlnit cu soția acestuia, Rodica Aguridă, care i-a cerut lui Mitrea să se bată ca să câștige alegerile de la Tulnici. „Vă mulțumesc că sunteți alături de mine și că nu ne-ați uitat. Vreau să vă bateți și să câștigați alegerile la Tulnici așa cum și-ar fi dorit și soțul meu”, i-a spus Rodica Aguridă senatorului Miron Mitrea.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?