Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Piaţa Unirii, recepţionată pe 1 iulie


Focșănenii se vor putea plimba prin Piața Unirii din luna iulie, lucrările de modernizare a acestui obiectiv urmând a fi recepționate peste o lună și jumătate, adică pe 1 iulie.
Cu toate că antreprenorul general a cerut Ministerului Dezvoltării o amânare a termenului de finalizare a lucrărilor la Piața Unirii până la toamnă, Primăria Focșani, în calitate de beneficiar, nu a acceptat decât o decalare cu 30 de zile. Astfel, Piața Unirii ar trebui finalizată la finele lunii iunie, urmând ca recepția să aibă loc pe 1 iulie.
Primarul Decebal Bacinschi s-a declarat mulțumit de noul termen și a promis că în ritmul în care se lucrează acum în Piața Unirii, obiectivul „Recalificare urbană perimetru istoric Piața Unirii și Grădina Publică Focșani” va fi gata la data stabilită. „Constructorul a cerut o amânare a termenului de finalizare de aproape patru luni, pe care nu o vom accepta. De la 1 iulie va trebui să recepționăm investiția și să o redăm circuitului public”, a declarat edilul. El a precizat și motivele pentru care lucrările au fost decalate în mai multe rânduri. „În primul rând, vremea a fost nefavorabilă și nu a ținut cu noi. În ritmul în care se lucrează acum, și dacă ne va ajuta și vremea, am încredere că Piața Unirii va fi gata la data stabilită”, a adăugat primarul Bacinschi.
Printre cauzele care au condus la amânări succesive se numără și decizia firmei de consultanță de a renunța la contract, dar și necesitatea suplimentării listelor de cantități de lucrări la Centrul Meșteșugăresc. Cu toate că în Piața Unirii mai sunt multe de făcut, îmbucurător este faptul că majoritatea materialelor necesare au fost achiziționate și în viitorul apropiat, Ministerul Dezvoltării va mai plăti o tranșă din datoria către lucrători. Lucrările de modernizare a Pieței Unirii și a Grădinii Publice au o valoare de 7.915.889 euro fără TVA, din care 5 milioane de euro au fost alocați prin programul Phare 2006, 1.666.666 euro din Fondul Național și 1.249.222 euro de la Consiliul Local Focșani. Parcarea din fața Casei de Cultură a Sindicatelor și Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, lucrări cuprinse în proiect, sunt gata de mult. Aproape de finalizare sunt și lucrările la fostul Cinematograf Balada, care prevede o extindere pentru vestiare și o sală de repetiții.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?