Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Vrâncean reţinut pentru furturi de maşini


Un tânăr de 28 de ani, din Vrancea, care făcea parte dintr-o grupare infracțională a fost arestat la București. Anchetatorii spun că sub pretextul vânzării unor mașini, membrii grupării atrăgeau clienții prin anunțuri de vânzare și când se întâlneau cu ei le furau autoturismele, prin violență. După ce le furau mașinile, suspecții le cereau și bani victimelor în cazul în care acestea vroiau să-și recupereze bunul.

Polițiștii de la Investigații Criminale au efectuat, miercuri, opt percheziții în capitală pentru prinderea membrilor unei grupări suspectați că, sub pretextul vânzării unor ma-șini, atrăgeau clienți prin anunțuri de vânzare și când se întâlneau cu ei le furau autoturismele, prin violență. Printre persoanele reținute se numără și un vrâncean de 28 de ani. Potrivit polițiștilor, membrii grupării alcătuită din Vlad P., de 28 de ani, Aurel S., de 23 de ani, Mihai P., de 33 de ani, Ion N., de 35 de ani și Florea I., de 57 de ani, toți din București, Traian M. de 47 de ani, din județul  Ilfov și Constantin O., de 28 de ani, din Vrancea, sub pretextul vânzării unor autoturisme, atrăgeau potențialii clienți în diferite zone unde, prin violență, îi deposedau de bani sau de autoturismele pe care le dețineau. La data de 11 mai 2011, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenție Rapidă din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat opt percheziții domiciliare în București, unde au fost depistați șase dintre membrii grupării. În urma probelor administrate a reieșit faptul că în noaptea dintre 31 ianuarie și 01 februarie a.c., Vlad P., Aurel S., Traian M. și vrânceanul Constantin O., sub pretextul că vor să vândă un autoturism, au atras un bărbat în zona strada General Ion Dragalina și l-au lovit cu o rangă metalică după care l-au deposedat de suma de 20.000 de euro. În urma loviturilor aplicate, victima a fost internată la spital.

***
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Ge-neral al Poliției Române „la data de 24 februarie a.c., o tânără de 28 de ani, însoțită de către I. Florea, unul din membrii grupării, s-a deplasat la o benzinărie situa-tă pe Bulevardul Corneliu Coposu, unde s-a întâlnit cu P. Mihai, N. Ion și O. Constantin, cumpărând de la aceștia cu suma de 3.000 de euro un autoturism marca VW Passat, urmând ca peste 5 zile să le mai plătească 3.000 de euro. La data de 05 martie, femeia a fost contactată telefonic de P. Mihai care i-a propus un schimb de autoturisme. În aceeași zi, potențiala cumpărătoare, însoțită de același I. Florea, s-a întâlnit pe Åžoseaua de Centură cu P. Mihai, unde, împreună cu 5 indivizi necunoscuți, au deposedat-o prin violență, de autoturismul marca VW Passat”.  Ulterior, în urma unor discuții telefonice, tânăra, însoțită de soțul ei, s-a întâlnit de mai multe ori cu vrânceanul și cu Ion N.. Aceștia, în schimbul returnării autoturismului,     le-au solicitat celor doi suma de 1.500 de euro. Pentru a-și răscumpăra mașina, victimele au plătit suma de 1.200 de euro. Deși au primit suma respectivă, Constantin O. și Ion N. au refuzat să returneze autovehiculul. În urma verificărilor efectuate de polițiști cu privire la autoturismul respectiv, s-a stabilit faptul că acesta aparține unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate închirierea de ma-șini. Cercetările sunt conti-nuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și înșelăciune, cu Vlad P., Aurel S., Traian M.,  Mihai P., Ion N. și Constantin O. în stare de reținere, în vederea identificării tuturor autorilor și stabilirii întregii activități infracționale, precum și pentru recuperarea întregului prejudiciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?