Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Aurel Cristian face măsurători ochiometrice la adversarii PDL


Alegerile pentru Primăria Tulnici i-au pus la treabă pe șefii de instituții controlate de PDL. Dacă până acum s-au bătut de muscă, ime-diat după depunerea candidaturilor pentru alegerile de la Tulnici, inspectorii Gărzii de Mediu au intrat brusc în acțiune. Firmele vizate au fost cele ale oamenilor politici care s-au desprins de camarila PDL și au ales să candideze independent. De la măsurători făcute „ochiometric” după cum recunoaște prim comisarul Gărzii de Mediu, Aurel Cristian, și până la controlul dictat de Putere, acțiunea a fost făcută de ochii lumii și cancanul presei. Ba mai mult, tot Aurel Cristian spune că acest control a fost realizat pentru ca regionala Galați a Gărzii de Mediu să nu vadă ce se întâmplă în Vrancea când va trece prin județ pentru a ajunge la o întâlnire la Târgu Mureș.

Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au ajuns, marți, în zona Lepșa – Greșu pentru a verifica modul de exploatare a câtorva firme care nu dansează cum spune PDL. Comisarii nu au văzut depozitele de lemn ale firmei pedelistului Cornel Negru sau ale altor persoane din Tulnici și s-au dus direct la societatea care avea autorizație, respectiv Valetti, administrată de Li-liana Bîznă, soția candidatului independent la Primăria Tulnici, Valentin Bîznă. Această firmă era singura care avea un panou cu denumirea depozitului și cu o persoană care a răspuns întrebărilor. Ceilalți au dat bir cu fugiții când au dat cu ochii de mașina Gărzii. Cum comi-sarul de la Gardă e numit cu aprobarea PDL, Aurel Cristian a făcut măsurători „ochiometrice” și i-a rezultat că Valetti ar fi ocupat o suprafață de circa 40.000 de metri, mai mare decât cea pe care o avea aprobată. Drept urmare a anunțat că va fi sancțio-nată. „În primul rând suprafața de 40 mii metri e o măsurătoare ochiome-trică. Această suprafață este ocupată și distrusă de utilaje”, ne-a declarat Aurel Cristian. Ulterior discuțiilor cu reporterul de la „Monitorul de Vrancea” a fost realizată și măsurarea terenului ocupat efectiv de lemnele și utilajele firmei Valetti rezultând puțin mai mult de trei mii de metri pătrați, adică suprafața pentru care exista autorizație. Unde este diferența până la 40.000 metri pătrați doar Aurel Cristian știe.
Åžeful Gărzii de Mediu a refuzat să recunoască te-matica politică a acțiunii pe care a desfășurat-o și spune că zona urma să fie vizitată de conducerea regionalei Galați. „Am planificat pentru săptămâna asta acest control pentru că mâine am o întâlnire națională la Târgu Mureș și toți șefii din regionala Galați vor trece pe aici, peste deal”, a spus Cris-tian.

Garda se oprește la pădure

Așadar, controalele pot avea două tematici, ori vine cineva pe acolo și apar pro-bleme, ori PDL-ul comandă o acțiune împotriva celor neprietenoși cu partidul. Mai mult decât atât, controlul inopinat nu a avut niciun plan întocmit anterior. Prim comisarul susține că a plecat la „treabă” în zona respectivă și odată ajuns acolo a verificat doar ce a găsit la vedere și pe sărite. „Am mers pe un traseu. Unde am văzut probleme ne-am oprit și am întrebat. Sunt multe nere-guli, nu am intrat în pădure, am mers pe un traseu vizibil”, a mai spus Cristian. În buna tradiție a instituțiilor românești, Cris-tian vrea să arunce vina în spatele celor de la Parcul Natural Putna Vrancea. „Noi suntem șase echipe care avem de făcut 600 de obiective cu controale planificate în tot județul. Acolo Garda de Mediu nu are reprezentant în teritoriu, dar într-adevăr există o instituție care are în atribuții toată zona aceea. Este vorba despre Parcul Natural. Au legitimații, au atribuții legale, pot sancționa ca și noi. Eu o să-l sancționez pe el și o să-l fac responsabil”, aruncă vina Aurel Cristian către Parcul Natural Putna. Culmea, acuzațiile au loc tocmai după ce rangerii din Parcul Natural au prezentat în mass-media jaful făcut în păduri de tăietorii de lemne chiar sub ochii instituțiilor conduse de funcționari pedeliști. În loc să meargă pe urma tăietorilor de păduri și să vadă de ce a dispărut păstrăvul la Lepșa, comisarii de la Garda de Mediu calculează ochiome-tric pentru presă suprafața unui depozit de lemne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?