Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

20% din angajaţii Fiscului vor fi concediaţi


Potrivit ministrului Finanțelor, restructurarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a început deja, iar la finalul procesului, adică peste doi ani, numărul angajaților ar trebui să scadă cu 6.000. Principalii vizați sunt cei de la administrațiile financiare. Vor fi închise o treime din administrațiile financiare în prima etapă, până la finalul lui2012 ar trebui să rămână doar 41 administrații financiare județene și 8 regionale.
„ANAF va intra în restucturare dar și realocare. Mutăm unde e nevoie, reducem personalul de la ghișee pentru că mergem pe varianta online a declarațiilor. Dacă vom aplica un sistem integrat 20% ar trebui redirecționat spre sectorul privat. Din 30.000 cam 20%”, a declarat Gheorghe Ialomițeanu, ministrul Finanțelor.
„Nu știu dacă suntem mulți sau puțini, cred însă că nu suntem bine repartizați, adică suntem foarte puțini pe inspecție fiscală și foarte mulți pe evidență plătitori. Avem prea multe administrații fiscale în țară. Parte din personal va fi redirecționat pe domeniile sensibile, pe control, inspecție, iar o parte vor pleca acasă. În etapa a doua și a treia va trebui să se ajungă la o regionalizare. Vom avea 8 administrații regionale și 41de administrații județene”, a declarat Sorin Blejnar, șeful ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?