Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Mortul în coşciug şi casa în flăcări


Prima zi de Paște a fost una plină de incidente, unele dintre ele chiar bizare. O familie din localitatea Bostănești, comuna Păunești, s-a trezit cu locuința în flăcări, în timp ce își plângea mortul, depus în holul locuinței. Neculai B., de 53 de ani, decedase cu câteva zile în urmă, iar familia a depus sicriul cu trupul neînsuflețit în holul casei, pentru ca apropiații să-și ia rămas bun. Duminică, în jurul orei 13.00, una dintre camerele casei a fost cuprinsă de flăcări. Au ars bunurile din cameră, incendiul fiind stins de voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Păunești. Din fericire, mortul nu a fost afectat de flăcări.
De asemenea, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea lui Nicu O., din Focșani. În urma acestuia au ars un frigider și materiale plastice, iar focul a pornit de la un scurtcircuit.
Echipajele SMURD au „alergat” și ele de colo colo pentru a transporta la spital oameni cu probleme de sănătate. Printre victimele care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-a numărat și un tânăr de 22 de ani, din Focșani, care a căzut de la înălțime și s-a ales cu câteva traumatisme. Pompierii l-au găsit pe băiat pe strada Åžtefan cel Mare din Focșani,    i-au acordat îngrijiri medicale și l-au transportat la spital pentru investigații suplimentare.
Din peisaj nu au lipsit nici persoanele care au făcut exces de băuturi alcoolice și s-au intoxicat. De asemenea, în prima zi de Paște, pompierii focșăneni au interve-nit și pentru stingerea a două arderi necontrolate, la Focșani și Cotești.

Muncă la foc continuu

Pompierii vrânceni au lucrat la foc continuu. De vineri și până ieri, aceștia au avut aproximativ 25 de intervenții. Fie că a fost vorba de incendii, misiuni de asanare, intervenții SMURD sau arderi necontrolate, zeci de oameni au cerut ajutorul angajaților ISU.
Agitația a început încă de vineri, când pompierii au avut două misiuni de asanare a muniției neexplodate, dar și patru intervenții SMURD și incendii. Misiunile de asanare au fost la Tâmboiești și Jariștea, iar intervențiile SMURD au fost în Focșani, Păunești și Adjud.
Nici incendiile nu au lipsit. Vineri, chiar de ziua lui, Gheorghe Z., din Fântânele, județul Bacău, a rămas fără acoperiș deasupra capului. La fața locului s-au deplasat 11 pompieri de la Adjud cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Lui Gheorghe Z., cel de la care a și pornit incendiul, i-a ars acoperișul casei pe o suprafață de 70 de metri pătrați. Ca și cum nu era de ajuns, flăcările s-au extins și la locuința vecinului său, Cătălin O., unde acope-rișul casei a ars pe o suprafață de 120 de metri pătrați. De asemenea, flăcările au mai mistuit și obiecte de mobilier și alte bunuri. Tragedia din Vinerea Mare a fost cauzată de un coș de fum.
Åži o familie din Răstoaca a avut probleme cu focul. Casa lui Ion A. a fost cuprinsă de un incendiu, iar în urma acestuia i-au ars crama și o anexă pe o suprafață de 100 de metri pătrați, dar și alte bunuri pe care omul le avea prin curte. De această dată, incendiul a fost provocat de un cablu electric defect. Tot vineri, la ora 17.50, pompierii vrânceni de la descarcerare au intervenit la limita dintre județele Vrancea și Bacău la un accident rutier. Când au ajuns acolo, nu a mai fost nevoie de intervenția lor. Surse oficiale spun că șoferul era decedat și a fost găsit decapitat. Accidentul   s-a produs pe raza județului Bacău, iar mașina, un BMW, era înmatriculată în Brașov.
Sâmbătă, pompierii au intervenit la Petrești, comuna Vânători, pentru a lichida un incendiu izbucnit la proprietatea lui Ion N. Focul a fost provocat de o țigară lăsată aprinsă, iar în urma incendiului au ars o canapea, un fotoliu, un sistem audio și alte câteva bunuri. Tot sâmbătă, câțiva copii din Å¢ifești s-au jucat cu focul și au aprins o anexă ce îi aparținea lui Gheorghe S. Flăcările au mistuit acoperișul construcției, câteva căzi și butoaie, dar și câteva sute de kilograme de coceni. În aceeași zi, pompierii de pe echipajele SMURD au intervenit în localitățile Milcovul, Mărășești, Adjud, Focșani și Bolotești pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor cu probleme. Nici arderile necontrolate nu au lipsit, în cursul zilei de sâmbătă pompierii intervenind la Bolotești, dar și la Coțofănești, județul Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?