Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Vin banii europeni pentru proiectele din mediul rural


Microîntreprinderile din mediul rural pot primi o finanțare europeană de până la 200.000 euro prin măsura 312 din cadrul FEADR. Sesiunea de depunere a proiectelor va fi deschisă de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în intervalul 2 mai – 31 mai.
„Micile afaceri din mediul rural, altele decât cele agricole, pot primi sprijin financiar din partea UE. Finanțarea nerambursabilă pe care un solicitant o poate obține constituie o șansă importantă pentru dezvoltarea unor afaceri  profitabile, având în vedere lipsa de oportunități de finanțare în mediul rural. Suma nerambursabilă în cadrul acestei măsuri poate ajunge până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiției, dar nu va putea depăși 200.000 de euro.  Primesc finanțare nerambursabilă microîntreprinderile din mediul rural (existente sau nou-înființate) dar și persoanele fizice autorizate. Sunt vizați în special tinerii și femeile care demarează o afacere cu caracter non-agricol  în mediul rural”, a afirmat Elena Nicolaș, directorul firmei de consultanță  Finexpert Grup Focșani.
Prin măsura 312 din cadrul FEADR se pot sprijini peste 200 activități care vor fi dezvoltate numai în mediul rural, cum ar fi: înființarea de ateliere de mobilă, sculptură și olărit, secții de ambalare, service auto, croitorii, cizmării, cabinete medicale, inclusiv veterinare, (construirea, modernizarea și extinderea unităților de producție), achiziționarea de utilaje și echipamente noi, inclusiv IT, achiziționarea de mijloace de transport noi, specializate, dezvoltarea de activități juridice, de contabilitate și audit financiar, traduceri autorizate, consultanță în management.
„O mare atenție trebuie acordată modului în care beneficiarul va susține financiar implementarea proiectului, deoarece nu e suficientă numai ideea de proiect. O noutate în procedura de contractare a proiectelor declarate eligibile este prezentarea de către beneficiar înainte de semnarea contractului de finanțare a unei scrisori de confort eliberată de o instituție bancară, sau a unui extras de cont care să dovedească partea de cofinanțare deți-nută de beneficiar”, a precizat Elena Nicolaș, directorul firmei de consultanță Finexpert Grup Focșani.
Mai multe informații despre schema de finanțare și modalitatea de accesare a fondurilor disponibile anul acesta doar într-o singură sesiune, cea din luna mai, se pot obține de la reprezentanții firmei de consultanță SC  FINEXPERT  GRUP SRL Focșani, la sediul din str.Lupeni nr.1 sau la nr.de telefon 0237/223953 , 0744/398573, e-mail : finexpertgrup@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?